ΠΑΤΡΑ: Ξέκοψε την υπογειοποίηση του τρένου ο υπουργός Υποδομών Κ.Καραμανλής – «Δεν υπάρχει μελέτη» – Δεν θα βρει χρηματοδότηση

Να σταματήσει η «πολιτική κοροϊδία» στο ζήτημα της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα ζήτησε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο.
«Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν υπάρχει μελέτη. Ξέρετε γιατί; Γιατί εκ των πραγμάτων είναι ένα έργο το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν θα βρει χρηματοδότηση…» τόνισε ο Κ. Καραμανλής στην πρωτολογία του, επιτρέποντας την εκτίμηση ότι οι υποσχέσεις που μοίραζε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν έχουν κανένα αντίκρισμα για την παρούσα.
«Το 2014 η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είχε βρει μία λύση, να γίνει το λεγόμενο «κατ εντ κόβερ» για ένα χιλιόμετρο στην Πάτρα, και όχι πέντε. Γιατί πέντε χιλιόμετρα στην Πάτρα σημαίνει μετρό και έχει κόστος 1 δισεκατομμύριο. Ποιος θα το πληρώσει; Οι Πατρινοί; Όχι, θα πηγαίναμε στην Ευρώπη να ζητήσουμε λεφτά. Και τι θα σου έλεγε η Ευρώπη; Θα το χρηματοδοτούσε; Ε, είναι προφανές ότι δεν θα σου χρηματοδοτούσε μετρό στην Πάτρα…».
Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιλέξουν την πολιτική κοροϊδία. «Ξέρετε τι θα μπορούσα να σας πω εγώ; Ναι, το εξετάζουμε, τι ωραία, να δώσουμε κάποια λεφτά για μία μελέτη και να ρίξουμε το τενεκεδάκι δέκα βήματα πιο μπροστά. Ε, λοιπόν, εγώ αυτό δεν θα το κάνω, γιατί αυτή η παράταξη ποτέ δεν το έκανε αυτό και δεν θα το κάνει και τώρα…».
Το ζήτημα είχε θέσει προηγουμένως, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος δήλωσε άγνοια «αν τελικά η σημερινή Κυβέρνηση θα κάνει κάτι -αν άκουσε κάτι- για την υπογειοποίηση της γραμμής στην Πάτρα και το εκεί λιμάνι» και τι έχει προβλέψει να κάνει κάτι επ’ αυτού.