Ωμές απειλές Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα, θα στείλουμε 3,6 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη

Νέες απειλές κατά της Ε.Ε. εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις επικρίσεις για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, καλώντας την Ευρώπη να συνέλθει ειδάλλως η χώρα του θα ανοίξει τις πύλες σε 3,6 εκατ. πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι ουδέποτε υπήρξε ειλικρινής έναντι της Τουρκίας, την οποία κρατά στο περίμενε από το 1963 υποσχόμενη ότι θα την δεχθεί ως μέλος της.

«Σ’ αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την εισβολή των YPG [κουρδικών πολιτοφυλακών] και του PKK και καταφέρονται κατά της κίνησης που κάνουμε για την ενότητα της Συρίας λέω: ΕΕ, σύνελθε. Η επιχείρησή μας δεν είναι είναι κίνηση κατοχής. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες».

Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του κυβερνώντος AKP ο Ερντογάν εκτόξευσε βέλη και κατά της Σαουδικής Αραβίας για τις επικρίσεις της κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία. «Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη. Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας. Ειδικά η Αϊγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52% να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…»