Κατέθεσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ως μάρτυρας για τη Novartis

Ένας ακόμα πολιτικός, από τους δέκα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για το αν και πώς στήθηκε σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Λυκουρέντζο, ο οποίος κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, δίχως όμως να κατονομάσει κάποιον πολιτικό ως υπεύθυνο των πολιτικών και δικαστικών χειρισμών για την υπόθεση.

Λυκουρέντζος: Ακόμη δεν γνωρίζω γιατί ενπλάκη το όνομά μου στην υπόθεση Novartis
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την κατάθεση του ο Αλέξανδρος Λυκουρέντζος τόνισε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση» είπε ο πρώην υπουργός για την υπόθεση Novartis.

«Ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών» συνέχισε στη δήλωσή του για το θέμα της Novartis ο πρώην υπουργός

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέντζος συμπλήρωσε πως ζητά από την προκαταρκτική επιτροπή την διερεύνηση εις βάθος της υπόθεσης. «Ζητώ λοιπόν από τη συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και για τον Αλέξανδρο Λυκουρέντζο η υπόθεση Novartis έχει μπει στο αρχείο. Την Τετάρτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης.

Νέες δηλώσεις Παπαγγελόπουλου για τη Novartis
Νωρίτερα και στον απόηχο της απόφασης της Βουλής να προχωρήσει σε προανακριτική επιτροπή κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος μιλώντας στο OPEN υποστήριξε πως έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ακόμη και όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός και πριν προκύψει η υπόθεση Novartis. «Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά, και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει» είπε ο τέως αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης. «Εγώ είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτή την ιστορία, με έμπλεξαν» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.