Εισαγγελέας στη δίκη Ζαφειρόπουλου: Οι κατηγορούμενοι είχαν προαποφασίσει τη δολοφονία του

Αποφασισμένοι να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ήταν οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του ποινικολόγου, είπε σήμερα στην αγορευσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο εισαγγελέας της έδρας Σπύρος Παππάς. Αγορεύοντας στο δικαστήριο, όπου δικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων της υπόθεσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μάλιστα, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον αδικοχαμένο ποινικολόγο εκθειάζοντας την προσωπικότητά του και το ήθος του. “Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνια και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδοκητος…’Εγινε θυσια”, είπε ο κ. Παππάς.

Συγκεκριμένα κατά την αγορευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των Ιμπραχήμ Μπραχιμάη, Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για την άλλη μεγάλη υπόθεση, την αποκαλούμενη “μαφία των φυλακών”.

“Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε ολους οτι η πολιτεία μέσω της δικαιοσυνης ειναι αποφασισμενη να μην απειλείται, ουτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανενα ότι μπορεί να να μετατρεψει την κοινωνια σε μια λατινοαμερικανικου τύπου κοινωνία, οπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορουν για να προστατευονται” είπε ο εοισαγγγελέας.

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση, καθώς, όπως είπε, η “πλευρά Αντωνοπούλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλωρο, τον οποιο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος”. Ωστόσο, “το θύμα αρνούνταν, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος” και ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπουλου).

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος Κλ. Λεκοτσαι ζητούσε χρήματα από τον Αρ. Φλωρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοι του να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υποθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.

“Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλωρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο” είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: Έτσι οι κατηγορουμενοι προσποιηθηκαν τους πελάτες και πηγαν στο γραφειο του Μιχαλη Ζαφειροπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θυμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστηρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλωρος απο φοβο”.

Η δίκη συνεχίζεται.