Απίστευτος κυνισμός Τραμπ: Αν αποδράσουν τζιχαντιστές κρατούμενοι στη Συρία, θα πάνε στην Ευρώπη

Φόβους για την απόδραση χιλιάδων επικίνδυνων τζιχαντιστών κρατουμένων από τη Συρία εκφράζει η διεθνής κοινότητα, με αξιωματούχους της Ουάσινγκτον να μεταφέρουν την ανησυχία τους στον Ντόναλντ Τραμπ κι αυτός να τους καθησυχάζει δηλώνοντας κυνικά ότι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το CNN, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει Αμερικανούς αξιωματούχους που ανησυχούν για το ενδεχόμενο απόδρασης επικίνδυνων τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν πρέπει να φοβούνται γιατί, εάν το κάνουν, θα αποδράσουν στην Ευρώπη.

«Λοιπόν, θα αποδράσουν με κατεύθυνση την Ευρώπη», δήλωσε χθες ο ένοικος του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε ότι, ορισμένοι από τους πιο επικίνδυνους κρατουμένους του Ισλαμικού Κράτους έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Χθες,στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δύο Βρετανοί αντάρτες που θεωρούνται ότι ανήκουν σε μια οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους που αποκεφάλιζε ομήρους και είναι γνωστή με την ονομασία «The Beatles», απομακρύνθηκαν από το κέντρο κράτησης στο οποίο βρίσκονταν και τέθηκαν υπό κράτηση από τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως για την «ευπάθεια» των «φυλακών» στη βόρεια Συρία που φιλοξενούν περίπου 11 χιλιάδες έως χιλιάδες τρομοκράτες του Iσλαμικού Κράτους, εκ των οποίων δύο χιλιάδες είναι ξένοι, κυρίως από το Ιράκ ή τη Συρία.

Οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον υπογραμμίζουν ότι, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων στις φυλακές είναι αμφισβητήσιμη όπως και η ικανότητα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), να περιφρουρήσουν χιλιάδες επικίνδυνους τρομοκράτες των Ισλαμικού Κράτους που είναι κρατούμενοι.

Κι αυτό γιατί, τις τελευταίες ώρες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων μαχητών, έχουν στρέψει την προσοχή τους στη συριακή μεθόριο. Χτες συγκρούστηκαν με Τούρκους στρατιώτες που εισήλθαν στην συριακή μεθοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων.