ΠΑΤΡΑ: Γιαννάτου – Πανταζάρας στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ

Οι εξετάσεις για τη νέα χρονιά στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πραγματοποιούνται και σήμερα και εκτός από νέα πρόσωπα ως σπουδαστές έχουμε και νέα πρόσωπα στο σχήμα της Σχολής όσον αφορά στους διδάσκοντες.
Οπως είναι γνωστό, νέος διευθυντής σπουδών της Σχολής είναι ο Σωτήρης Χατζάκης, ενώ στους διδάσκοντες προστέθηκαν η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Αργύρης Πανταζάρας.
Η Σαβίνα Γιαννάτου, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της το 1979 και δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στην ηχογράφηση του δίσκου «Εδώ Λιλιπούπολη». Ακολούθησαν δέκα προσωπικοί δίσκοι, με συνθέσεις καταξιωμένων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, η Λένα Πλάτωνος και ο Νίκος Κυπουργός, καθώς και δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους της Λένας Πλάτωνος, του Νίκου Μαμαγκάκη, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και του Δημήτρη Λάγιου.
Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι επίσης συνθέτης μουσικής για το θέατρο, το χοροθέατρο και την τέχνη του video-art. Συμμετέχει επιλεκτικά σε διάφορα εργαστήρια, διδάσκοντας φωνητικό αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και μουσικούς, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρεία ECM.
Και ο Αργύρης Πανταζάρας, παρότι νέος στην ηλικία έχει αφήσει το δικό του στίγμα, κυρίως στα θεατρικά πράγματα. Μάλιστα, το 2016, κέρδισε και το βραβείο Χορν, ένα βραβείο που αφορά την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού, ενώ τώρα συμμετέχει στο τηλεοπτικό σήριαλ «Το κόκκινο ποτάμι». Τον έχουμε δει σε πολλές και σημαντικές παραστάσεις όπως οι «Βασιλιάς Ληρ», «Ρήσος», «Ο Βαφτιστικός», «Ενας καλός λόγος» κ.ά, όπως επίσης και στον «Αγαμέμνονα» που είχε σκηνοθετήσει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις. Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ενας καλός λόγος» και «Μητρόπολη Χορός και Αγγελος από το Πανάρχαιο Δράμα».
Σημειώνεται ότι στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας διδάσκουν οι εξής:
Υποκριτική: Νίκος Γιαλελής, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Ημελλος,
Γιώργος Ζαμπουλάκης, Αργύρης Πανταζάρας.
Αγωγή Προφορικού Λόγου: Παρθενόπη Μπουζούρη
Μουσική: Κωνσταντίνα Μάντζαρη (τραγούδι), Σαβινα Γιαννάτου (ρυθμολογία).
Κίνηση – Χορός: Edy Lame, Χρίστος Γιαννόπουλος.
Δραματολογία: Δημήτρης Σιούτης.
Ιστορία Θεάτρου και Ν. Λογοτεχνίας: Παναγιώτης Σκούρας.
Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου: Παναγιώτης Φαφούτης.
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Κέννυ ΜακΛέλλαν.