Δίκη Χρυσής Αυγής: Πολιτική δίωξη καταγγέλλει η Ελένη Ζαρούλια

Την επόμενη ημέρα, όπως λέει έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η κατηγορουμένη σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία σήμερα απολογήθηκε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος της είναι πολιτική.

Η κυρία Ζαρούλια μέσα σε ένα 20λεπτό περίπου, όσο δηλαδή διήρκεσε η απολογία της στο δικαστήριο, αρνήθηκε όλα όσα της καταλογίζει το κατηγορητήριο όσον φορά στις δηλώσεις της για τους μετανάστες, την ομιλία της για τα “παιδιά με τα μαύρα” και κυρίως την κατηγορία της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, την οποία της έχει καταλογίσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

«Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργανωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο” είπε η κυρία Ζαρούλια ξεκινώντας την σύντομή απολογία της ενώπιον του Τριμελούς ΕΦετείουθ Κακουργημάτων.

Σε ότι αφορα τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα η κυρία Ζαρούλια ανέφερε «Την δολοφονία την έμαθα την επόμενη ημέρα επειδή μας έψαχναν στα γραφεία. Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε”.

Στη συνέχεια η κατηγορουμένη δέχθηκε τις ερωτήσεις της πρόέδρου του δικαστηρίου:

Προεδρος: Κάνετε ομιλίες;
Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.
Προεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;
Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Οποίος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;

Π: Αυτό δικαιολογεί το χαράκτηρισμο υπάνθρωπος;
Κ: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.
Π: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;
Κ: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στος φυλακές;
Π: Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;
Κ: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη.

Η απολογία Γρέγου

Είχε προηγηθεί στο δικαστήριο η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, αρνούμενος ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη.

Μεταξλυ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βαρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου» είπε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής και σήμερα καθώς “είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας” ενώ τόνισε πως “ολα ήταν μια σκευωρία σε βάρος του κόμματος”.

Συνεχίζοντας ο πρώην βουλευτής είπε: «Εγώ καταδίκαζα κάθε βίαιη ενέργεια. Είχαμε άσχημα περιστατικά και σε βάρος μας. Προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα. Για τα θύματα της Χρυσή Αυγής δεν συλλαμβάνονταν ποτέ κανεις. Για τη δολοφονία των δυο συναγωνιστών Φουντούλη και Καπελώνη δεν βρήκαν ποτέ ποιος το έκανε”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι αρχικά τον ξεκίνησε η δήλωση. «Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε οτι πολιτικά χρεωθήκαμε την δολοφονία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Ποιά η θέση σας για τους αλλοδαπούς;
Κατηγορούμενος: Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρέπει να φεύγουν. Αυτή είναι θέση μου και αυτή πιστεύω ότι είναι η θέση όλου του κόσμου.
Πρόεδρος: Υπήρξαν φορές που ο λόγος σας μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις;
Κατηγορούμενος: Δε συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο Χρυσαυγίτες.
Πρόεδρος: Δηλαδή αυτός ήταν ο λόγος που δεν το κάνατε;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν θα το έκανα όπως και να έχεις. Αν ήθελα να προτρέψω κάποιον σε παράνομη πράξη, σίγουρα δε θα το έκανα από μικροφώνου.
Πρόεδρος: Για χαρακτηρισμούς σκουπίδια ή αποβράσματα τι έχετε να πείτε;
Κατηγορούμενος: Τον χαρακτηρισμό αυτό θα έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω.