ΑΧΑΪΑ: Η διοργάνωση του 1ου Start Ups on Air, powered by Patras IQ

Ως πρωτοβουλία επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη χαρακτηρίζεται η διοργάνωση του 1ου Start Ups on Air, powered by Patras IQ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019. Την ευθύνη της διοργάνωσης που διεξήχθη στο «Επίκεντρο», είχαν το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το NBG Business Seeds, το POS4Work, καθώς και άλλα μέλη του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής και τοπικοί συνδιοργανωτές της έκθεσης καινοτομίας Patras IQ .
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών καθώς το κοινό αποτελούσαν ερευνητές, φοιτητές, υφιστάμενοι επιχειρηματίες, ερευνητικοί επενδυτές καθώς και πολίτες, οι οποίοι έμειναν μέχρι το τέλος των παρουσιάσεων κάνοντας εποικοδομητικές παρεμβάσεις ενώ συμμετείχαν και στην δικτύωση που ακολούθησε.
Η παρουσία της νεολαίας σε τέτοιου είδους συναντήσεις παρουσίασης επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων (όπως η CoffeCo και η KITΥON που παρουσιάστηκαν στο 1ο Start Ups on Air, powered by Patras IQ) αλλά και καλών πρακτικών και καινοτόμων project, δείχνει ότι το ενδιαφέρον για ενίσχυση της κοινότητας καινοτόμας επιχειρηματικότητας της περιοχής μας παραμένει ενεργό, με ελπίδες για μεταστροφή του φαινομένου «braindrain» (φυγής του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό).
Οι συναντήσεις Start Ups on Air, powered by Patras IQ θα συνεχιστούν και θα πραγματοποιούνται μια φορά μηνιαίως ενώ νεότερη ενημέρωση θα δοθεί από τους διοργανωτές.