ΠΑΤΡΑ: Προβλήματα στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Αγίου Ανδρέα» – Κατακραυγή για την απόφασή του ο Διοικητή

Επί ένα και πλέον χρόνο, με πάρα πολλές παρεμβάσεις μας, επιδιώξαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της Οφθαλμολογικής κλινικής, προβλήματα που καθημερινά την οδηγούν στην υποβάθμιση, την υπολειτουργία, ακόμη και στην αμφισβήτησή της, που πιθανά κάποιων να είναι και ο απώτερος σκοπός όλων όσων συμβαίνουν και αντί η Διοίκηση να παρέμβει γι΄ αυτά, δυστυχώς περί άλλων τυρβάζει
δεδομένου ότι, πέραν των άλλων με απόφασή του ο Διοικητής και μάλιστα τις ημέρες των εκλογών και με συνοπτικές διαδικασίες, ερήμην όλων μας, ανέστειλε την εκπαίδευση ειδικευομένων, προκειμένου να διευκολύνει την μεταφορά μιας ειδικευόμενης σε άλλο Νοσοκομείο, την στιγμή που η δική μας κλινική άδειαζε από ειδικευόμενους και η παραμονή της εδώ μας ήταν πολύτιμη, αναγκαία και άκρως απαραίτητη. Μια απόφαση που σε συνάρτηση με τις τότε κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την μείωση του χρόνου εκπαίδευσης των ειδικευομένων, δημιουργούσε ένα πάρα πολύ μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο για το Νοσοκομείο μας.
Η Διοίκηση βλέποντας το δένδρο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η προαναφερόμενη εξυπηρέτηση και η ΕΔΕ σε ήσσονος σημασίας πρόβλημα, άφηνε και αφήνει δυστυχώς στην τύχη του το δάσος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Οφθαλμολογική Κλινική, η καλύτερη οργάνωση και λειτουργίας της όπου δυστυχώς είναι θεατής.
Γι΄ αυτήν λοιπόν την κλινική, την τύχη της και την προοπτική της, δεν μείναμε θεατές ούτε στις σχετικές καταγγελίες. Στις αρχές του Αυγούστου κάναμε προτάσεις ζητώντας από τον Διοικητή να πάρει σχετικές πρωτοβουλίες για την τύχη της παραπαίουσας κλινικής, πρωτοβουλίες που ποτέ δεν πάρθηκαν και που δεν φαίνεται να παίρνονται, γιατί το ενδιαφέρον του εξαντλείται όπως προαναφέρουμε στην ανούσια πλέον ΕΔΕ, που κυοφορείται για πάνω από έναν χρόνο.
Γι΄ αυτό και λέμε ότι το πρόβλημα της Οφθαλμολογικής κλινικής
Ακούει πλέον στο όνομα ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ – ΘΕΟΔΩΡΗ,
για την οποία έχουμε να πούμε κιάλλα σχετικά με παρεμβάσεις της στην Αιμοδοσία
Δεν ξέρουμε αν ο Διοικητής είναι δέσμιος των διαφόρων σχετικών συζητήσεων που ερήμην όλων μας έκανε, για ένα θέμα που μας αφορούσε όλους και όλοι θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπισή του, ή της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας, που όπως έχουμε ξαναπεί φέρει ευθύνες γι΄ αυτήν την κατάντια με την παθητική της στάση
Εκείνο που ξέρουμε είναι, ότι η κλινική υποβαθμίζεται και κανένας δεν ασχολείται μ΄ αυτό. Η Διοίκηση φέρνει το θέμα στο Δ.Σ για συζήτηση, χωρίς δυστυχώς ποτέ να μπαίνει στην ουσία.
Το θέμα της Οφθαλμολογικής, που οφείλουμε να πούμε ότι μας απασχόλησε και πάλι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, γι΄ αυτό και η εκ νέου παρέμβασή μας
Με δεδομένο πλέον
ότι αυτή η Διοίκηση δεν έχει να προσφέρει τίποτε άλλο γι΄ αυτήν, είναι ανήμπορη να δώσει λύσεις και προοπτική, εμείς αποφασίσαμε να κρατήσουμε το θέμα στην επικαιρότητα, έτσι ώστε με τον ερχομό των νέων Διοικήσεων, του Νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε την οποία καλούμε να παρέμβει, σε συνεργασία με τους Ιατρούς της και το προσωπικό της,
να διεκδικήσουμε
η εν λόγο κλινική να ξανα-αποκτήσει την αίγλη και την δυναμική που είχε, για το καλό του Νοσοκομείου, της περιοχής μας που την έχει ανάγκη και ιδιαιτέρως των πολιτών και κατ΄ επέκταση των ασθενών.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ¨

advertisement

2 Comments on "ΠΑΤΡΑ: Προβλήματα στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Αγίου Ανδρέα» – Κατακραυγή για την απόφασή του ο Διοικητή"

  1. Πραγματικά είναι κρίμα να έχει καταντήσει έτσι το νοσοκομειο. Παραλείπουν όμως οι εργαζόμενοι το γεγονός πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει ανύπαρκτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , ανύπαρκτη θεωρητικη ή πρακτική διδασκαλία , υποδομές κλπ με αποτέλεσμα αυτόν το χρόνο να έχουν φύγει όλοι ( πλην μιας) οι ειδικευομενοι. Σκοπός ενός νοσοκομείου που προσλαμβάνει ειδικευόμενους είναι η σωστή και πλήρης εκπαιδευσή τους με σκοπό να γίνουν ικανοί γιατροί που θα διαφημιζουν το νοσοκομειο και τη χώρα και όχι ασχετοι και επικίνδυνοι για τους ασθενεις. Πολύ σωστά έκλεισε η εκπαιδευτική λειτουργία του νοσοκομείου ώστε να επανασχεδιαστεί το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και να επαναξιολογηθει η ιατρική και διδακτική ικανότητα του ιατρικού προσωπικου.

  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Οκτώβριος 9, 2019 at 17:46 |

    Αντιλαμβάνομαι από αυτά που γράφει η Georgia ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετεί την αυθαιρεσία και ύποπτα συμφέροντα.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.