«Παραληρεί» ο Τραμπ: Καλεί τον Ερντογάν στις ΗΠΑ, απειλεί την τουρκική λίρα και επαινεί τους Κούρδους μαχητές!

Σε «παραλήρημα» βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μέσω του… αγαπημένου του Twitter, έτεινε σήμερα χείρα φιλίας προς όλους: και τους Τούρκους, αλλά και τους Κούρδους της Συρίας, επιμένοντας να «θολώνει τα νερά» αναφορικά με την στάση που θα τηρήσει, έχοντας να αντιμετωπίσει και τα «πυρά» εντός ΗΠΑ, τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς.

Αρχικά, ο Τραμπ προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ουάσινγκτον, στις 13 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους μαχητές, καθώς τους βοηθάνε οικονομικά. «Μπορεί να βρισκόμαστε σε φάση αποχώρησης από τη Συρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε εγκαταλείψει τους Κούρδους, οι οποίοι είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές. Το ίδιο πολύ καλή είναι και η σχέση μας με την Τουρκία, εταίρο μας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία έχει ήδη μεγάλο κουρδικό πληθυσμό» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

Και συνεχίζει: «Τόσοι πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι κατασκευάζουν το κομμάτι του ατσάλινου σκελετού των δικών μας F-35 .Ήταν επίσης καλό που συνεργαστήκαμε, γιατί με βοήθησαν να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας».

Για μια ακόμη φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στις απειλές για την Άγκυρα, με φόντο την οικονομία της, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε απρόκλητη ή άσκοπη στρατιωτική ενέργεια θα είναι καταστροφική για την οικονομία της και για το πολύ εύθραυστο νόμισμά της».

Οι νέες δηλώσεις Τραμπ έρχονται την ώρα που έχει ξεσπάσει πολιτικός σεισμός στην Ουάσινγκτον για την ξαφνική απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, «αδειάζοντας» τους Κούρδους της Συρίας και δίνοντας το «πράσινο φως» στον Ερντογάν να εξαπολύσει επίθεση ανατολικά του Ευφράτη.