ΠΑΤΡΑ: Σύσκεψη στην Αστυνομία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών Αχαΐας

Στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (4-10-2019) το πρωί, σύσκεψη από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Νικόλαο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Αχαΐας κ. Νικόλαο ΧΟΥΛΙΑΡΑ, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων κ. Ανδρέα ΛΙΒΑΝΟ.

Κατά την σύσκεψη συνόδευε τους δύο Προέδρους, ο Γ΄Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Αντώνιος ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ, ενώ επιπλέον παρέστησαν ο βοηθός του Γενικού, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πατρών Αστυνόμος Ά Σπυρίδων ΝΙΑΡΟΣ και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων Αστυνόμος Β΄Ιγνάτιος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων:

• Προσβασιμότητα των ΑμεΑ, στα αστικά κέντρα,
• Η καθημερινότητα των ΑμεΑ και οι μετακινήσεις τους,
• Παρεμβάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την βελτίωση της ποιότητας
της κυκλοφορίας των ΑμεΑ

Παράλληλα, αποφασίσθηκε να συστηθεί επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των Ενώσεων και Ομοσπονδιών ΑμεΑ και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την διοργάνωση, στο άμεσο διάστημα δράσεων, που θα έχουν ως αντικείμενο την ευαισθητοποίηση πολιτών και Υπηρεσιών για τα Άτομα με Αναπηρία.