ΠΑΤΡΑ: Οι γονείς στην αντεπίθεση για το «Πατρινό Καρναβάλι» – Τι διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25/09/2019 έγινε μία πρόταση από τον Δήμαρχο της πόλης μας για την εκπροσώπηση της ένωσή μας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού του Πατρινού Καρναβαλιού. Όπως πληροφορηθήκαμε η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, και επικράτησε η θέση της αντιπολίτευσης για την εκπροσώπηση του Καρναβαλικού Κομιτάτου στον Οργανισμό, αντί της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας.
Η καταψήφιση δε της πρότασης του κ. Πελετίδη παρουσιάστηκε, από μερίδα Δημοτικών Συμβούλων, και ΜΜΕ ως νίκη της αντιπολίτευσης! Η μη εκπροσώπηση δηλαδή των γονέων του Δήμου μας, στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός Οργανισμού του Δήμου μας, μεταφράστηκε από θεσμικούς παράγοντες της τοπικής κοινωνίας μας, ως πλήγμα στην πλειοψηφούσα παράταξη!
Θα θέλαμε να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας είναι θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των Συλλόγων Γονέων του Δήμου της πόλης μας, δεν εμπλέκεται σε κομματικά παιχνίδια και δεν συμμετέχει σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να εκμεταλλευτεί το γονεϊκό κίνημα για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.
Θα θέλαμε επίσης να απευθύνουμε μία σειρά ερωτημάτων που ανέκυψαν με αφορμή την εν λόγω απόφαση, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που την στήριξαν με την ψήφο τους:
1. Τι νέο έχει να προσφέρει το Καρναβαλικό Κομιτάτο, αφού βάσει του καταστατικού του υπάρχει σχεδόν ταύτιση με τον σκοπό ύπαρξης του Καρναβαλικού Οργανισμού;

2. Αντιλαμβάνονται ότι αποκλείουν τους εκπροσώπους των «συνδιοργανωτών» του θεσμού «Καρναβάλι των Μικρών»; Γιατί εάν εμείς δεν στηρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια το «Καρναβάλι των Μικρών» δεν θα μιλούσαμε για μία εκδήλωση που αποτελεί θεσμό πλέον της πόλης μας, και αποτελεί πρότυπο για αντίστοιχες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

3. Αντιλαμβάνονται ότι στερούν από το Πατρινό Καρναβάλι την ευκαιρία να αποκτήσει την αίγλη που είχε στο παρελθόν; Χάνεται μια ευκαιρία να επανέλθει ο καλλιτεχνικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του καρναβαλιού, καλλιεργώντας την αντίστοιχη κουλτούρα εντός των κοιτίδων των αυριανών καρναβαλιστών της πόλης μας, τα σχολεία!

4. Πώς είναι δυνατόν όλοι, οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά παράγοντες της πόλης μας, σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους να διατείνονται ότι επιζητούν την συνεργασία και την στήριξη των γονέων, αλλά ταυτόχρονα να τους στερούν την δυνατότητα συμμετοχής τους στα κέντρα λήψεων αποφάσεων και μάλιστα για θέματα που τους αφορούν άμεσα; Επιλεκτική στήριξη μπορεί να υφίσταται;
Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που με την ψήφο τους συνέβαλλαν στην αναβάθμιση του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού, αποκλείοντας τους γονείς που δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα στην κατεύθυνση αυτή!

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Τίμος Πατρινός