(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Βανδαλισμοί στο Καταφύγιο «Πρασούδι» στο όρος Παναχαϊκό – Ζημιές και καταστροφή δημοτικής περιουσίας

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορορηθήκαμε ότι κάποιοι συνδημότες μας, επισκέπτες του χώρου του καταφυγίου στη θέση Πρασούδι στο όρος Παναχαϊκό, έδειξαν με τον πιο ακατανόητο τρόπο την περιφρόνησή τους προς όλους μας προκαλώντας ζημιές και καταστρέφοντας δημοτική περιουσία του καταφυγλιου που βρίσκεται στο όρος Παναχαϊκό και ανήκει στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πατρών.
Την περασμένη εβδομάδα έφτασαν στα χέρια μας φωτογραφίες απο τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Πατρών, που δείχνουν πως κάποιοι εντελώς ανεύθυνα αφαίρεσαν ξύλινες δοκούς απο την περίφραξη του καταφυγίου προκαλώντας παράλληλα και υλικές ζημιές.
Θέλουμε αρχικά να απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο προκειμένου ο καθένας μας και όλοι μαζί, να γίνουμε φύλακες της περιουσίας που ανήκει στους δημότες και δη στη νέα γενιά, τόσο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του περιβάλλοντος όσο και για την πραγματική οικονομική ζημία, που ο σύλλογος και η κοινωνία καλείται να αποκαταστήσει κάθε φορά.
Θεωρούμε την ενέργεια αυτή απαράδεκτη και θέλουμε να παρακαλέσουμε οποιονδήποτε γνωρίζει ή είδε κάτι να μας ενημερώσει μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης στο eospatras@gmail.com. Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο ΕΟΣ Πατρών θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων και ευελπιστούμε πως είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Παρόμοιες υλικές ζημιές είχαν αναφερθεί και στο παρελθόν όπουν είχαν παραβιαστεί τα παραθυρόφυλλα και τα τζάμια του καταφυγίου και είχαν γίνει οι ανάλογες ενέργεις και συστάσεις.