Διοικητής για γέλια ή για κλάματα

Μιλάμε, όπως αντιλαμβάνεστε, για τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας, τον Κον Σερεμέτη, και μάλιστα για την στάση που επέδειξε στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των Εργαζομένων.
Χαρακτηριστική περίπτωση, για την οποία σαφώς και τον καταγγέλλουμε, καταδικάζοντας παράλληλα την απαράδεκτη πρακτική του, που σαφώς δεν είναι και η μοναδική, είναι το αίτημά μας για την σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ των Εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, ένα αίτημα που του είχε κατατεθεί:
ü Τόσο κατά την πρώτη μας συνάντηση μαζί του, όταν πρωτοήλθε στο Νοσοκομείο, στις 18/8/16, όπου του είχε κατατεθεί και σχετικό υπόμνημα.
ü Όσο και με διάφορες άλλες σχετικές επιστολές μας, όπως την υπ αριθ. 219/18.10.17.
ü Αλλά και με νεότερο υπόμνημα μας, την 4/7/18, αμέσως δηλ. μετά την εκλογή του νεοεκλεγμένου τότε Δ.Σ
ü Και βεβαίως στις εκάστοτε, ελάχιστες βέβαια, συναντήσεις μας μαζί του, όπου μας διαβεβαίωνε, για την αποδοχή και δρομολόγηση του αιτήματος μας.
Παρ όλα αυτά δυστυχώς, ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος, ουδέποτε στα 3 χρόνια της θητείας του ευαισθητοποιήθηκε, να συστήσει αυτήν την επιτροπή, παρ’ ότι ήταν υποχρεωμένος από την σχετική νομοθεσία, να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες, τις διαδικασίες που είχαν να κάνουν:
ü Τόσο με την εκλογή αυτού του σχετικού οργάνου, του Δ.Σ.
ü Όσο και με την πρόσληψη, τον ορισμό του τεχνικού Ασφαλείας και του Ιατρού Εργασίας.
την συγκρότηση δηλ και κατ’ επέκταση , την άκρως αναγκαία και απαραίτητη, την επιβεβλημένη εκ του νόμου, επαναλειτουργία της. Λόγω της εμπάθειας όμως που τον διακατείχε προτιμούσε να παρανομεί παρά να ικανοποιήσει αίτημα των Εργαζόμενων.
Μετά απ’ αυτήν την πρακτική και τακτική, την προαναφερόμενη απαράδεκτη στάση του, έρχεται αυτός ο απερίγραπτος τύπος, τώρα που βρίσκεται με το ένα πόδι πλέον εκτός Νοσοκομείου, να δείξει ενδιαφέρον γι’ αυτήν την επιτροπή, που με την πρακτική του την στέρησε από το Νοσοκομείο, τους Εργαζόμενους και τους γιατρούς, για πάνω από 37 ολόκληρους μήνες.
Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, με διάφορες δικαιολογίες και βεβαίως ψεύτικες προφάσεις, την προσφιλή του πρακτική, επιρρίπτοντας ευθύνες στους υπαλλήλους του Γρ. Προσωπικού, που δεν ήταν παρόντες, έφερε πρόταση ανάθεσης της αρμοδιότητας του Ιατρού εργασίας και μόνον αυτής, σε κομματικό του φίλο που πρόσφατα επέστρεψε στο Νοσοκομείο μας από την κυβερνητική θέση που κατείχε, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ που σαφώς δεν έχουν να κάνουν
Ø Ούτε με την ικανοποίηση του πάγιου και χρόνιου αιτήματος μας,
Ø Ούτε βεβαίως με την αναγκαιότητα της σύστασης και λειτουργίας αυτής της επιτροπής, που σαφώς με μόνο το Ιατρό Εργασίας δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συγκροτείται.
Ø Ούτε βεβαίως με καμμιά ξαφνική εγκεφαλική του αναλαμπή και όψιμου ενδιαφέροντος για τοΝοσοκομείο και τους Εργαζόμενους σ’αυτό
Για αυτό
Αφού τον Καταγγείλουμε για όλα αυτά, να πούμε σ’ αυτόν τον κύριο, ότι ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε αυτό το όψιμο και κατευθυνόμενο ενδιαφέρον του.
Δοθείσης της ευκαιρίαςνα πούμε ότι η προαναφερόμενη στάση του Κου Σερεμέτη, δεν ήταν η μοναδική. Ήταν η συνήθης πρακτική και τακτική του, όλα τα χρόνια της θητείας του, σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα ζητήματα, στάση που είχε ως αποτέλεσμα την μη επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και του Νοσοκομείου και βεβαίως πάρα πολλές λαθεμένες και επιζήμιες επιλογές εκ μέρους του .
Γι αυτό και οι εργαζόμενοι πνέουν τα μένεα εναντίον του, μιλάνε για τον χειρότερο Διοικητή που πέρασε απ’ αυτόν τον χώρο.
Ευτυχώς όμως, που αυτό το μοντέλο Διοίκησης, αποσύρεται από το Νοσοκομείο και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους Εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους να επαναφέρουν τα δίκαια αιτήματά τους, που στην πλειοψηφία τους είχαν να κάνουν με την σωστή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, όπου ο Κος Σερεμέτης σαφώς και τα πήγε πάρα πολύ άσχημα – χάλια, την ανάπτυξη του όπου ο κος Σερεμέτης δυστυχώς ήταν θεατής και εκ του μακρόθεν παρατηρητής.
Μετά απ’ όλα αυτά, το μόνο ενδιαφέρον που απομένει πλέον σε όλους εμάς, γι’ αυτόν τον εν λόγο κύριο, είναι να δούμε με τι πρόσωπο θα αποχαιρετήσει όλους αυτούς τους Εργαζόμενους, τώρα που θα φύγει.
Κώστας Πετρόπουλος
Πρόεδρος Εργαζομένων Ιπποκράτης