ΠΑΤΡΑ: Και οι οικοδόμοι στην κινητοποίηση – «Με λύσσα χτυπούν την απεργία»

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ενάντια στο αντεργατικό
πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, με νέα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019

Συνάδελφοι,
Η απεργία, που πραγματοποιήσαμε στις 24 Σεπτέμβρη στην Πάτρα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ήταν μια πετυχημένη πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε «να βάλει στο γύψο» τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα.
Είναι η απάντησή μας στην μεγαλοεργοδοσία της περιοχής μας και την συνδικαλιστική μαφία στην ΓΣΕΕ και των ανθρώπων της στην Πάτρα, που επιχείρησαν με λύσσα να χτυπήσουν την απεργία και την συγκέντρωση στην πόλη μας, έτσι ώστε να δώσουν έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη φίμωση των συνδικάτων και των αγώνων είναι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. Προτάσεις που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες και προσυμφωνημένες με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις.
Η συνδικαλιστική μαφία στην ΓΣΕΕ, με τους ανθρώπους της σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, προκηρύσσουν απεργίες για τα μάτια του κόσμου. Η πραγματική τους στόχευση είναι να μη γίνονται ούτε απεργίες, ούτε αγώνες και αν γίνονται «κάποιοι λίγοι αγώνες» αυτοί να διαπνέονται από το πλαίσιο που βολεύει τα αφεντικά.

Συνάδελφοι, ο απεργιακός αγώνας που δώσαμε επιβεβαιώνει την απόφασή μας:
ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ με τη βαρβαρότητα που οικοδομούν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Τα μέτρα που σχεδιάζονται και προωθούνται τα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα άλλα αρπαχτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας. Η «ανάπτυξη» που θέλουν και πολυδιαφημίζουν δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και κόλαση για εμάς, τους πολλούς, που βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τελειωμός στο χτύπημα της ζωής μας, των όρων δουλειάς και ασφάλισης.
Θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι. Να τσακίζουν τη ζωή μας και να μην αντιδρούμε.
Γι΄ αυτό προωθούν διατάξεις για να ελέγχουν τα συνδικάτα, το περιεχόμενο των αγώνων.
Γι΄ αυτό σχεδιάζουν το γενικό φακέλωμα των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής για να καλλιεργούν το φόβο, να εμποδίσουν τους αγώνες.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας, θα προστατέψουμε τη ζωή
μας, θα ανοίξουμε δρόμους και θα χτίσουμε προϋποθέσεις για να ζήσουμε
όπως έχουμε ανάγκη.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, τους
ανέργους του κλάδου, σε ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΜΑΧΗΣ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ»
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΤΤΙΣ 10:30 ΠΜ

Με τον αγώνα μας
θα φέρουμε τα αποτελέσματα που έχουμε ανάγκη

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ