(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Θαύμα σε ναό, έξω από το Αίγιο, επικαλείται ο μητροπολίτης Αμβρόσιος – Η ζύμη που έγινε…Σταυρός!

Στην αποχώρησή του από τη θέση του Μητροπολίτη, επανήλθε, χθες, ο ιεράρχης Αμβρόσιος, ο οποίος εγκατέλειψε το Επισκοπείο και εγκαταστάθηκε πλέον στο «Χάνι της Βοστίτσας» (επί της οδού Αγίου Ανδρέου στο Αίγιο), έναν χώρο που οικοδόμησε για το υπόλοιπο της ζωής του, μαζί με ιερείς και μοναχούυς που δεν έχουν πού να διαμείνουν. Στις 12 μ.μ ο κ.κ Αμβρόσιος κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (σε συνέντευξη Τύπου), στις εγκαταστάσεις όπου έχει μεταφέρει ήδη τα πράγματά του.
Στην αποδρομή του όμως, αποκάλυψε ένα θαύμα που έγινε – όπως λέει – στον Αγιο Τρύφωνα του Διακοπτού, όταν ο εφημέριος π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, προέβη στη διαδικασία ευλογίας αλεύρου και μετατροπής του σε ζύμη και αφού τη διένειμε στους πιστούς, άφησε σε 4-5 πλαστικά κυπελλάκια ότι περίσσεψε, μένοντας έκθαμπος όταν το επόμενο πρωΐ, επιστρέφοντας εκεί, είδε σ’ ένα απ’ αυτά η ζύμη να έχει φουσκώσει και να΄χει χυθεί έξω στο τραπέζι, έχοντας σχηματίσει το σημείο του Σταυρού, σε καλλιτεχνικό στυλ!
Ομως, δεν ξέχασε και το «φραστικό επεισόδιο» με τον βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου, εξ’ αφορμής του ότι έψαλε (στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου) το «νίκας Τις βασιλεύσοι», τονίζοντας: «Οι άθεοι απλώς είναι τυφλοί».
Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι από τις τις εκδόσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κυκλοφόρησε, σε δεύτερη έκδοση, το βιβλίο του Αρχιερατικού Επιτρόπου Βοστίτσης π. Χρήστου Τσάκαλου, με τίτλο «Ο Αγιος Νικόλαος ο Νέος ο εν Βουναίνοις», με πρωτοβουλία του κ. Αμβροσίου, που θα διατίθεται δωρεάν από το βιβλιοπωλείο «Βιβλίο και Εικόνα» (Ερμού 21- Αίγιο).