Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας: Λείπουν πολλοί εκπαιδευτικοί στα δημοτικά σχολεία της χώρας

Στα κενά εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία που φθάνουν τα 3.678 και στα προβλήματα που προκύπτουν από την απώλεια διδακτικών ωρών αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου το προεδρείο της ΔΟΕ.

Τα κενά, όπως τονίστηκε, κινούνται στα συνηθισμένα πλαίσια ενώ όλα τα δημοτικά λειτουργούν κανονικά καθώς τα κενά εστιάζονται σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων αλλά και στην ειδική αγωγή και το ολοήμερο σχολείο. Τα περισσότερα κενά, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία, είναι σε σχολεία της Αττικής της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Η πλειονότητα αφορά σε δασκάλους στην παράλληλη στήριξη.

Από την ανάγνωση του πίνακα πάντως προκύπτει ότι τα δημοτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά καθώς το θέμα είναι να συμπληρωθούν τα κενά ειδικοτήτων.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής αναφέρθηκε στην ρύθμιση της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και χωρίς προβλήματα την επόμενη σχολική χρονιά. Το προεδρείο της ΔΟΕ αναφέρθηκε στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης στις 24 Σεπτεμβρίου της ΑΔΕΔΥ για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο στην οποία συμμετέχουν οι δάσκαλοι.

Ο κ. Κικινής αναφέρθηκε στην ποιότητα του σχολείου με την κάλυψη των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ενώ εστίασε και στην ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με την Ομοσπονδία να είναι ο μοναδικός φορέας που κάνει επιμόρφωση.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των αναπληρωτών και στην αναγκαιότητα μονίμων διορισμών.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα κενά:

pinakas001
pinakas2
pinakas3