Ραντεβού στα τυφλά η ανακύκλωση

Η παράταξη Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας(Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α) σχετικά με την καμπάνια της νέας δημοτικής αρχής για ανακύκλωση μέσω “ραντεβού” έχει να παρατηρήσει :

Η ανακύκλωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν χωρούν επικοινωνιακές λογικές ,ενέργειες εντυπώσεων ,ούτε ερασιτεχνισμοί.

Επίλυση του θέματος περιορισμού του όγκου των απορριμμάτων μέσω ανακύκλωσης με “ραντεβού” και με δίκτυο εθελοντών μόνο δεν έχει πουθενά προηγούμενο .Απαιτούνται υποδομές ,υλικές προϋποθέσεις, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας για να προχωρήσει η ανακύκλωση σε μόνιμη βάση .

Η ανακύκλωση είναι η μόνη άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση και πρέπει όλη η κοινωνία να προσανατολιστεί σε αυτή .

Η δημοτική αρχή ξεκίνησε αγνοώντας τις υπάρχουσες οργανωμένες δομές της κοινωνίας σε συλλόγους,φορείς κ.λ.π. και ενεργεί με αυτοσχεδιασμούς και πρακτικά αδύνατους τρόπους,όπως ραντεβού σε ώρες που ο κόσμος είναι στην εργασία του ,να επιλύσει ένα τόσο πολύπλοκο θέμα.

Και το ερώτημα που προβάλλει είναι τι σχέση έχουν αυτές οι αναποτελεσματικές ενέργειες με το φιλόδοξο προεκλογικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο νυν δήμαρχος για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που όλα τα γκάλοπ το εμφάνιζαν σαν το μείζον θέμα και υποτίθεται ότι θα έδινε την οριστική λύση ;.Μήπως ενεργεί έτσι για να μεταθέσει τις ευθύνες τελικά στους δημότες ;

Από τους 4 δρόμους που έλεγε προεκλογικά προωθεί τον μπλε κάδο δηλαδή το παλιό και αποτυχημένο σύστημα.

Ανακύκλωση θα έχουμε ,αλλά της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής!

Η δημοτική κίνηση Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α ζητά άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα αποφασιστούν άμεσα μέτρα εφαρμόσιμα και μακροπρόθεσμα που θα επιλύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε μόνιμη βάση χωρίς επιβάρυνση του δημότη και να μπεί φραγμός στις “ορέξεις” των μεγάλων ιδιωτικών εταιριών που παραμονεύουν να αρπάξουν την ευκαιρία.