ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζονται οι εργασίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνωσης της στέγης του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, οι οποίες εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί.
Η ολοκλήρωση των εργασιών, θα διασφαλίζει την πλήρη στεγανότητα του κτιρίου και την προστασία των πνευματικών θησαυρών που υπάρχουν σε αυτό, αλλά και την απρόσκοπτη φιλοξενία του αναγνωστικού κοινού καθώς και των υπολοίπων δράσεων.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπόνηση της μελέτης για τη «Συντήρηση-Ανακαίνιση και Ενεργειακή Αναβάθμιση» του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η ολοκλήρωση της οποίας θα σηματοδοτήσει και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη των απαιτούμενων εργασιών.
Στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαιζώνος, επί χρόνια, δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία στοχευμένη επέμβαση, τόσο στο κέλυφος (Εξωτερικοί τοίχοι, δάπεδα, οροφές, ανοίγματα), όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Η Δημοτική Αρχή, με γνώμονα την προστασία του ιστορικού κτιρίου, των βιβλίων , των αναγνωστών, των επισκεπτών και του προσωπικού, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης του, σε συνδυασμό με την αισθητική και λειτουργική του αξιοποίηση (ιδιαίτερα του ισόγειου χώρου).
Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι, με την ολοκλήρωση των εργασιών, να παραδοθεί στο κοινό ένα κτίριο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, επιχειρώντας παράλληλα το «άνοιγμά» του στην πόλη και την ένταξη σε αυτό πρόσθετων λειτουργιών.