ΠΑΤΡΑ: Γέφυρα σωτηρίας για 52χρονο από Ζάκυνθο – Οδηγήθηκε σε Νοσοκομείο

Γέφυρα σωτηρίας στήθηκε χθες το βράδυ από Ζάκυνθο – Κυλλήνη-Βάρδα- Πάτρας για 52χρονο ασθενή ο οποίος παρουσίαζε υψηλό πυρετό και σπασμούς.

Ο άνδρας επιβιβάσθηκε στο πλοίο της γραμμής χθες λίγο πριν τις 8 το βράδυ με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε συγγενικό του πρόσωπο από το λιμάνι της Ζακύνθου με προορισμό το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, όπως του συνέστησαν γιατροί του νησιού. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η κατάστασή του χειροτέρεψε και το πλήρωμα αναζήτησε άμεση ιατρική βοήθεια.

Στο πλοίο βρισκόταν επιστρέφοντας από αποστολή, ο γιατρός του νοσοκομείου Αμαλιάδας Βαγγέλης Δημητρόπουλος, ο οποίος και του παρέσχε ιατρική βοήθεια που αποδείχθηκε πολύτιμη. Ο ασθενής παρουσίαζε πυρετικούς σπασμούς.

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα σε συνεννόηση με τον γιατρό Βαγγέλη Δημητρόπουλο, ειδοποίησαν μέσω ασυρμάτου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και περίμενε στον προβλήτα του λιμένος Κυλλήνης.

Λίγο μετά τις 9 το πλοίο κατέπλευσε και ο 52χρονος μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο αρχικά στο ΚΥ Βάρδας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πατρών.

Πηγή: patrisnews.com