Κρατάει το δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Στο τελευταίο και πιο δυνατό φιλικό που έδωσε η Παναχαϊκή στην Αγυιά με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2. Ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα ήταν και αυτό που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το πρώτο μέρος ανήκε στους φιλοξενούμενους, ενώ από την άλλη στο δεύτερο οι παίκτες του Μιλόσεβιτς κυριάρχησαν.
Και οι δύο ομάδες στα πρώτα πέντε λεπτά έκαναν αναγνωριστικό παιχνίδι, χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση. Όμως μόλις στο 6’ και σε μια φάση που δεν «μύριζε μπαρούτι», Τόμας και Μπλάζιτς συνεργάστηκαν όμορφα με τον δεύτερο να ένα πλασέ να στέλνει την μπάλα στο δεξί «Γ» του Σούλη κάνοντας το 0-1. Οι «κοκκινόμαυροι» προσπάθησαν να ανεβάσουν τον ρυθμό τους και να βρούν το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα παραλίγο στο 11’ έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Κολ να γίνει το 1-1, όμως η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Απόλλωνας Σμύρνης έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, όταν από δεξιά ο Μπαστιανός έκανε την σέντρα, ο Σούλης δεν βγήκε, και ο έμπειρος Μαρκόφσκι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Οι παίκτες της Παναχαϊκής προσπάθησαν να βρουν κάποιους ανοιχτούς χώρους, και εν τέλει στο 32’ ο Κολ σέντραρε από τα αριστερά και ο Σιατραβάνης μέσα από την μικρή περιοχή με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. Παρόλα αυτά αν και η ομάδα του Μιλόσεβιτς προσπάθησε να βρει και δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, δεν κατάφερε κάτι άλλο στο πρώτο 45’.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κοκκινόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και στο 53’ είχαν την μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-2 όμως η κεφαλιά του Σιατραβάνη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.Παρόλα αυτά στο 69’ οι γηπεδούχοι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σιατραβάνη, και την κεφαλιά του Κυνηγόπουλου βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, 2-2.Σταυπόλοιπα λεπτά που ακολούθησαν δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση από την πλευρά της Παναχαϊκής. Όμως η ζημιά πήγε να γίνει στο 87’ όταν ο Τόμας πλάσαρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Σούλη, ο οποίος απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού,η πολύ καλή εμφάνιση του Κολ αλλά και του Σιατραβάνη οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν μαζί στην ίδια εντεκάδα δίνοντας περισσότερες λύσεις στην Παναχαϊκή.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Κολ, Υμεράϊ(65’ Λινάρδος), Σιατραβάνης, Παπατόλιος(81’ Ιντζόγλου), Κυνηγόπουλος, Κοτσώνης(81’ Ρουγκάλας), Μωραΐτης(66’ Όρλαντιτς), Τσελεπίδης
Η ενδεκάδα του Απόλλωνα Σμύρνης (Νίκος Παπαδόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Ζησόπουλος, Κύργιας, Χουχούμης, Κυριακίδης, Λαγός, Παυλίδης, Μπλάζιτς, Τόμας, Μπαστιάνος, Μαρκόφσκι
Περικλής Παπαρίζος