Έκκληση για διατήρηση της καθαριότητας

Η καθαριότητα της περιοχής και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με την συνεχή συνεργασία δημοτών – κατοίκων και του Δήμου.

Η αποκομιδή των δημοτικών απορριμμάτων και ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων στην κοινότητα Σελιανιτίκων συνεχίζεται και καταβάλλεται προσπάθεια σε σύντομο χρονικό διάστημα η κοινότητα να είναι επιτέλους καθαρή από άκρη σε άκρη.

Επιτακτικό και πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων είναι να εξακολουθήσει ο ακώλυτος και συνεχής καθαρισμός με την αποκομιδή των απορριμμάτων από το δήμο όμως, στο πλαίσιο αυτό, εξίσου σημαντική χαρακτηρίζεται και η συνδρομή από πλευράς όλων των δημοτών με την περαιτέρω ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίησή τους, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγικές καταστάσεις, όπως στο φετινό καλοκαίρι, με την παντελή έλλειψη καθαριότητας και υγιεινής στην περιοχή μας.

Κλαδοδέματα, χόρτα, ογκώδη αντικείμενα, μπάζα παρόλο που τόσο καιρό ο τόπος μας είχε πρόβλημα με τα σκουπίδια πολλοί ήταν αυτοί που τα εναπόθεταν αυθαίρετα σε διάφορα σημεία, γνωρίζοντας, ωστόσο, πως οι υπηρεσίες του δήμου ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν στην περισυλλογή τους. Ακόμη και σήμερα στα Σελιανίτικα που ασφαλώς έχει βελτιωθεί η κατάσταση μετά και από την σημαντική προσπάθεια του νέου συμβουλίου της κοινότητας συμβαίνει σε σημεία που καθαρίζονται σε πολύ λίγο χρόνο να γεμίζουν πάλι με σωρούς από κλαδιά, κηπευτικά προϊόντα και κάθε λογής αντικείμενα.

Έκκληση της κοινότητας Σελιανιτίκων προς τους συνδημότες είναι να έχουν κατά νου ότι ακόμη υφίσταται θέμα με την καθαριότητα, δεν έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα, μάλιστα είναι εμφανής η αδυναμία του δήμου στην έγκαιρη απόσυρση αντικειμένων όπως ογκώδη αντικείμενα, υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης και κλάδευσης, μπάζα και καλό είναι να σταματήσουν την αυθαίρετη εγκατάλειψή τους στους δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους.

Η Καθαριότητα αποτελεί Υπόθεση Όλων μας! Με σεβασμό στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων, στην προστασία του περιβάλλοντος, συνυπευθυνότητα και συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η διατήρηση της καθαριότητας στην τουριστική περιοχή των Σελιανιτίκων.

Γ.Ρόζος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Σ