ΠΑΤΡΑ: Ο “Καπράλος” του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, και σήμερα στο Επίκεντρο+

«Χρήστος Καπράλος, τα πρώτα βήματα» είναι ο τίτλος της νέας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου με τον Κώστα Γάκη στον κεντρικό ρόλο ο οποίος μαζί με τον Νίκο Καραγεώργο έχουν κάνει τη διασκευή του κειμένου. Αυτή την παράσταση θα τη δούμε στην Πάτρα και σήμερα 14 Σεπτεμβρίου στο Επίκεντρο+ στις 21.15.
Πρόκειται για μια αναδρομή στα πρώτα βήματά του στην τέχνη και σ’ όλη τη δύσβατη και δύσκολη καλλιτεχνική πορεία του γλύπτη, με αναφορές στα κεντρικά καλλιτεχνικά και μη πρόσωπα της εποχής. Μια παράσταση που επικεντρώνεται στα γεγονότα που τον επηρέασαν την περίοδο που ζούσε στο Παναιτώλιο και στο Αγρίνιο, τα ερεθίσματα που είχε από τους πρώτους δασκάλους του, την επιρροή από τον μέντορά του και ερευνά τους παράγοντες και τις ζυμώσεις που συνθέτουν και διαμορφώνουν μια καλλιτεχνική μεγαλοφυΐα.
Το σκηνικό είναι του Βασίλη Σελιμά, τα κοστούμια της Αλεξάνδρας Καψαλά, οι φωτισμοί του Γιάννη Τσάμπου, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κάτια Ζαρκαδά και οι φωτογραφίες είναι της Λένας Αρκουμάνη.
Μαζί με τον Κώστα Γάκη επί σκηνής είναι και η Κάτια Ζαρκαδά στον ρόλο της Μάνας – Μνήμης.