Τραγωδία στον Αλμυρό: Τι έδειξε ο πρώτος τεχνικός έλεγχος του μοιραίου μηχανήματος

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα, ο τεχνικός έλεγχος των πραγματογνωμόνων στο μοιραίο «χαλί», που στοίχισε τη ζωή της 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου, περίπου μία ώρα πριν τη λήξη της εμποροπανήγυρης Αλμυρού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ κ. Χρήστο Νάστο, οι τρεις μηχανολόγοι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Αστυνομία, παρουσία τεχνικού συμβούλου που όρισε η ιδιοκτήτρια, έκαναν έλεγχο των τεχνικών προδιαγραφών και της λειτουργίας του μηχανήματος.

Αν και το πόρισμα αναμένεται σε διάστημα περίπου 20 ημερών, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι ειδικοί δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του μοιραίου «χαλιού» από το οποίο εκσφενδονίστηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα η ανήλικη μαθήτρια.

Όταν το πόρισμα των πραγματογνωμόνων παραδοθεί στην Αστυνομία, θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου, που θα προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα για το δυστύχημα που έγινε πανελλαδικό θέμα συζήτησης για αρκετό καιρό.

Πηγή: Magnesianews