Ποδαρικό στη νέα σεζόν με την Media Day του Προμηθέα

Σήμερα ήταν η Media Day του Προμηθέα! Παίχτες και τεχνικό τιμ του προμηθέα είχαν την πρώτη συνάντηση – γνωριμίας με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και έκαναν τις πρώτες δηλώσεις τους εν όψη τις νέας αγωνιστικής χρονιάς.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ

«Δουλεύουμε σκληρά με στόχο να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεών μας. Πληροφορήθηκα ότι φέτος θα έχω το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι ο ηγέτης είναι μέσα στο παρκέ, αυτός που θα ενώσει τους συμπαίκτες του και δεν θα μείνει απλά σε κάποιες τυπικότητες. Εχουμε την περσινή εμπειρία του να παίζουμε δυο αγώνες την εβδομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και να διαχειριστούμε και την κόπωση. Δεν μου αρέσει το ότι θα παίξουμε σε ένα πρωτάθλημα χωρίς τον Ολυμπιακό, όμως δεν είναι της παρούσης να κάνουμε περισσότερες αναλύσεις. Μας δίνεται μια ευκαιρία να ξαναφτάσουμε ψηλά. Ακόμη είναι νωρίς, βέβαια, να μιλήσουμε για τις άλλες ομάδες. Η Πάτρα είναι πολύ όμορφη πόλη. Μου αρέσει το ότι έχει θάλασσα».

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΛΙΠΟΒΙ
«Στόχος μας είναι να πετύχουμε ό,τι πετύχαμε και πέρσι και να ξαναγράψουμε Ιστορία. Στην 3η μου σεζόν, πλέον, στον Προμηθέα γνωρίζω πολύ καλά τι θέλει ο προπονητής μου και αυτό προσπαθώ να το μεταφέρω και στα καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Καλούμαστε να κάνουμε καλή προπόνηση και να έχουμε συγκέντρωση γιατί μας περιμένει και φέτος μια μεγάλη σεζόν. Ανυπομονώ να παίξω και στο Eurocup. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε και πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν δεν μας ήξεραν και τους αιφνιδιάσαμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ
«Είμαι χαρούμενος που είμαι και φέτος μέλος της Ανδρικής ομάδας του Προμηθέα. Θα εργαστώ σκληρά για να μπω στο rotation και όλοι μαζί να τρυπήσουμε το ταβάνι. Στόχος μου είναι να είμαι πρώτα από όλα καλός συμπαίκτης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΦΕΖΑΣ
«Μου δίνεται μια ευκαιρία να παίξω μπάσκετ με επαγγελματίες και έμπειρους παίκτες. Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε ό,τι κι αν μου ζητηθεί από τον προπονητή μου».
ΟΚΤΑΒΙΟΥΣ ΕΛΙΣ
«Βρίσκομαι στην ομάδα 3 χρόνια και από αυτές τις 3 ομάδες του Προμηθέα στις οποίες έχω παίξει, θεωρώ ότι η φετινή είναι η πιο δυνατή. Πέρσι γράψαμε Ιστορία και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και φέτος. Θα πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι είτε στην Basket League είτε στο Eurocup. Σε ό,τι αφορά την προσαρμογή των συμπατριωτών μου στην Πάτρα, έχουμε φροντίσει ήδη γι΄ αυτό. Δείξαμε στα παιδιά τους δρόμους, τα καταστήματα και τα εστιατόρια. Στο τελευταίο μας βοήθησε και ο Ρομπ (σ. Λόουερι) που έχει ξαναπαίξει στην Ελλάδα και ξέρει την ελληνική κουζίνα (σ. γέλια)».
ΛΑΝΓΚΣΤΟΝ ΧΟΛ
«Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω να είμαι μέλος αυτής της σπουδαίας ομάδας. Θα προσπαθήσουμε και φέτος για το καλύτερο. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι με στόχο να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να παίζουμε ομαδικά και να προσφέρουμε ωραίο θέαμα και νίκες στους φίλους μας. Ο Προμηθέας είναι το δεύτερο σπίτι μου. Το ίδιο και η Πάτρα. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και οι φίλαθλοι πάντα δίπλα μας. Νιώθω πολύ όμορφα, όπου πάω στην πόλη όλοι μας χαιρετούν και μας στηρίζουν. Στους αντιπάλους μας έχω να πω το εξής: Να είναι έτοιμοι για εμάς γιατί θα έχουν σοβαρό πρόβλημα».
ΤΣΕΪΣ ΦΙΛΕΡ
«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην ομάδα ένιωσα πολύ όμορφα. Ο Προμηθέας διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και θεωρώ ότι τα περισσότερα παιδιά είναι στην καλύτερη ηλικία για να κάνουν πράγματα. Θυμάμαι τον Προμηθέα από τις περσινές μας μάχες με την Οστάνδη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε το ωραίο στυλ μπάσκετ που παίζει. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος, με μένα, πλέον, μέλος του Προμηθέα. Να παίξουμε γρήγορα, να έχουμε αθλητικότητα και να προσφέρουμε ωραίο θέαμα. Στόχος μας στο Eurocup είναι σε πρώτη φάση να φτάσουμε στον β΄ γύρο και μετά βλέπουμε και στην Basket League να ξαναφέρουμε την ομάδα στους τελικούς των πλέι-οφ».
ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΟΟΥΕΡΙ
«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα. Μου αρέσουν οι Ελληνες. Είναι φιλόξενοι σαν λαός και πάντοτε πρόθυμοι να βοηθήσουν. Μου αρέσει πολύ η Πάτρα. Επισκέφτηκα και το Κάστρο της. Ανέβηκα στον πιο ψηλό πύργο και απόλαυσα μια μοναδική θέα στις απέναντι ακτές και στα Ιόνια νησιά. Η πόλη έχει μια πολύ όμορφη παραλιακή ακτή. Σε ό,τι αφορά την φετινή σεζόν, όλοι θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται με τους συμπαίκτες μου, με τους οποίους δουλεύουμε σκληρά. Για την Team USA θεωρώ ότι θα φτάναμε πιο ψηλά αν είχαμε τους πιο πρωτοκλασάτους παίκτες. Πάντως, το επίπεδο του μπάσκετ έχει ανέβει παγκοσμίως και όλες οι Εθνικές ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που βρίσκομαι εδώ. Από την πρώτη κιόλας ημέρα ένιωσα πολύ όμορφα. Το συναίσθημα της έκπληξης έπαιξε μεγάλο ρολό σε αυτά που βρήκα εδώ. με κέρδισαν αμέσως οι άνθρωποι του Προμηθέα. Η ομάδα έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά για να φτιάξει κάτι πολύ όμορφο. Χαίρομαι που έκανα εγώ την αρχή, που ήμουν το πρώτο παιδί που ήρθε και ακολούθησε μετά και ο Δημήτρης (σ. Αγραβάνης). Εχουμε φτιάξει μια πολύ ωραία ομάδα, με πολύ καλό κλίμα και δεν υπάρχει κάποιο ταβάνι στους στόχους μας. Πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όλους τους στόχους. Επίσης, είμαι χαρούμενος που θα ξαναπαίξω με τον παλιό μου φίλο και συμπαίκτη, τον Λεωνίδα Κασελάκη, αλλά και τον Δημήτρη Κατσίβελη. Η ομάδα έχει φιλοδοξία και ό,τι κάνει το κάνει γιατί το πιστεύει και όχι για τις εντυπώσεις. Θέλουμε να μεγαλώνουμε χρόνο με τον χρόνο. Και εγώ θα προσπαθήσω να είμαι ο Μπόγρης της Ισπανίας».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ
«Νιώθω υπέροχα στην Πάτρα. Μετά από καιρό έκανα προετοιμασία και βρίσκομαι σε με ομάδα με μεγάλους στόχους. Ευελπιστώ όλα τα παιδιά να έχουμε υγεία και να κάνουμε μια καλή σεζόν για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, αλλά και να είμαστε ευχαριστημένοι και εμείς. Στην απόφασή μου να συνεχίσω στον Προμηθέα έπαιξε ρόλο η κατ΄ ιδίαν συζήτηση που είχα με τον κόουτς και τον πρόεδρο. Ηθελα να είμαι σε μια ομάδα με οικογενειακό κλίμα. Μου το είχαν πει ότι αυτό ξεχωρίζει τον Προμηθέα. Ξέρω τον Μπόγρη, τον Κατσίβελη, έχω παίξει και με τον Κασελάκη και νιώθω πολύ άνετα στην ομάδα».
ΝΑΣΟΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ
«Νιώθω ευλογημένος. Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα το ότι θα παίξω σε αυτό το επίπεδο και ότι θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Καθημερινά παίρνω πολύτιμες παραστάσεις. Νιώθω ετοιμοπόλεμος να βοηθήσω όποτε κι αν απαιτηθεί και όποτε με καλέσει ο προπονητής μου».