ΑΧΑΪΑ: Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ – Σήμερα, ενημερώνουν για το «μαρτύριό τους»

Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου (2019Β) και παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για αποπληρωμή του συνόλου των συναδέλφων των Δημόσιων ΙΕΚ, διαπιστώνεται μια άνευ προηγουμένου κωλυσιεργία για την πραγματοποίηση των αυτονόητων.

 

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς των Δημόσιων ΙΕΚ εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο των δεδουλευμένων τους.

 

Υπενθυμίζουμε την αναντιστοιχία λόγων και έργων που διαπιστώθηκε εν μέσω θέρους, όπου αρχικά (25/07/2019) πληρώθηκαν οι μισοί περίπου εκπαιδευτές (με ποια κριτήρια, άραγε;) ενώ στη συνέχεια δεν τηρήθηκε καμία δέσμευση (σ.σ.: 13/08/2019), γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

 

Οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «στο ίδιο έργο θεατές», γεγονός που είναι συνέπεια της πολιτικής που ακολουθεί η ΓΓΔΒΜ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Μιας πολιτικής που είναι αντικειμενικά αντεργατική, αποτελεί προσβολή για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και το κύρος της εκπαίδευσης ενηλίκων, όντας ταυτόχρονα αρνητικό παράδειγμα και κακός οδηγός-σύμβουλος για τις εργασιακές σχέσεις στους φορείς εκπαίδευσης του ιδιωτικού τομέα.

 

Στον αντίποδα, οι εκπαιδεύτριες και οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ, παρά την πολιτική αυτή και παρά τις συνολικές ανεπάρκειες των δομών, στάθηκαν με αξιοπρέπεια στις αίθουσες, ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους απέναντι στην κοινωνία, τιμώντας και με το παραπάνω τα χρήματα του ελληνικού λαού.

 

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας ζήτησε επανειλημμένως μια ξεκάθαρη ανακοίνωση-απάντηση τόσο προς τους συναδέλφους που κρατούνται σε καθεστώς ομηρίας, όσο και προς την κοινωνία που πρέπει να γνωρίζει πώς γίνεται η διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού. Αυτή η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ, αντίθετα προτιμήθηκε η σιωπή και η συνέχιση του εμπαιγμού των συναδέλφων μας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ”Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΣΙΕΛ) Αχαΐας” διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου σήμερα  Πέμπτη, 12/9, στις 12:00 μ.μ. για την ανάδειξη του θέματος που έχει προκύψει με μεγάλο ποσοστό συναδέλφων που απασχολούνται στα Δημόσια ΙΕΚ Δυτικής Ελλάδας να παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο σχεδόν των δεδουλευμένων τους, την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 – 2019.
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ, Μαιζώνος 200, Πάτρα).