ΠΑΤΡΑ: Το Orange Grove στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Tο Orange Grove που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και στηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και startups στη χώρα συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 7-11 Σεπτεμβρίου.
Η ΔΕΘ προωθεί τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εξωστρέφεια και αποτελεί μια διοργάνωση καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή αντίκτυπο. Το Orange Grove, που συμμετείχε με σταντ στο περίπτερο 6, ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις του και τα επερχόμενα προγράμματά του για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων σε πόλεις της Ελλάδας, ενώ το σταντ αποτέλεσε σημείο συνάντησης και συζητήσεων για startuppers, επιχειρηματίες, μέντορες, επενδυτές, φορείς και οργανισμούς, προωθώντας την περαιτέρω ενδυνάμωση και διασύνδεση του οικοσυστήματος.
Παράλληλα, στην 84η ΔΕΘ συμμετείχαν και πολλές startups που έχουν υποστηριχθεί από το Orange Grove, το οποίο συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, στα περίπτερα του Digital Greece (περιπτ. 12) και της Αγρο-τεχνολογίας (περιπτ. 6), έλαβαν μέρος startups που αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των δυνατοτήτων και του οράματος που διαθέτουν οι νέοι entrepreneurs και η νεοφυής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τις τάσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει το ελληνικό οικοσύστημα.
Σημαντική ήταν, επίσης, η παρουσία και διάκριση startups που υποστηρίζονται από το Orange Grove στο EIT Food Demo Day που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Η Peace by Peas, με ιδρυτή τον Σταύρο Καραγιλάνη, κατέκτησε τη 2η θέση στο μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο Digital Greece της έκθεσης. Η Peace by Peas προσφέρει ζυμούμενα τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά για τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, από υποκατάστατα κρέατος και καρυκεύματα, έως σάλτσες και γλυκά χωρίς ζάχαρη. Ανάμεσα στους φιναλίστ του EIT Food Demo Day που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο κοινό ήταν και οι startups Coffeco και Airbots, οι οποίες, επίσης, έχουν υποστηριχθεί από το Orange Grove στην Αθήνα και την Πάτρα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.orangegrove.eu, ενώ έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα νέα μας σε FacebookTwitter και Instagram.