(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι αντιπεριφερειάρχες Χ.Μπονάνος και Π.Σακελλαρόπουλος σε αγιασμούς σχολείων – «Κανένας μαθητής απομονωμένος»

Στον Αγιασμό που τελέστηκε  για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Αρσάκεια Σχολεία στο Πλατάνι Πατρών, παρέστη σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Ο κ. Μπονάνος, αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει «Ιδιαίτερη προσοχή στους ευαίσθητους και τις ιδιαιτερότητες, κανένας μαθητής ή μαθήτρια δεν πρέπει να νιώθει απομονωμένος από το σύνολο. Οι τάξεις πρέπει να είναι μια συνολική παρέα που θα βοηθά εκείνους που μένουν πίσω. Άλλωστε οι σχολικές αναμνήσεις θα είναι αυτές που θα τους συνοδεύουν στη ζωή και κάνεις δεν πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτές».

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ανέφερε πως «Η παρουσία μας στον Αγιασμό της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, αποτελεί οφειλόμενη αναγνώριση ενός εκπαιδευτικού έργου 183 ετών και προσφοράς στην παιδεία της πατρίδας μας».

 

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: «Ως Περιφερειακή αρχή συμπαραστάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας»

Παρών στον Αγιασμό που τελέστηκε  στο 1ο και 6ο Γυμνάσια Πατρών σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

 «Η τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.Είναι η αφετηρία μιας συνεχούς προσπάθειας  για την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής, που είναι απαραίτητα εφόδια στη ζωή σας», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης και προσέθεσε «Σας προτρέπω λοιπόν, να ξεκινήσετε τη νέα σχολική χρονιά με ζήλο, ενθουσιασμό και συστηματική μελέτη, στοχεύοντας στην πρόοδο και το συνεχές ανέβασμα, που είναι ο προορισμός του ανθρώπου. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους, σε γονείς και  κηδεμόνες  καλή και καρποφόρα σχολική χρονιά με τη Χάρη και τον Φωτισμό του Πανσόφου Θεού»

Απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο κ. Σακελλαρόπουλος, επεσήμανε «Εμείς ως Περιφερειακή αρχή, όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, σας διαβεβαιώνω οτι  θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να δημιουργήσουμε σχολεία που θα προάγουν τη γνώση, τη κριτική ικανότητα, τη συμμετοχή των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ θα προσφέρουν και σύγχρονες δεξιότητες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό των παιδιών μας, των σχολείων μας και του περιβάλλοντος».