Έμεινε 36 χρόνια στη φυλακή επειδή έκλεψε… 50 δολάρια!

Σχεδόν 36 χρόνια πέρασε στη φυλακή ο Άλβιν Κέναρντ, από την Αλαμπάμα, για κλοπή… 50 δολαρίων από ένα αρτοποιείο!

Πλέον όμως, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, όπως λέει, αφού αφέθηκε ελέυθερος, χάρη σε μείωση της αρχικής ποινής του, που ήταν “ισόβια δεσμά¨”

Ο Άλβιν Κέναρντ μπήκε στην φυλακή το 1983 και αφέθηκε ελεύθερος στην ηλικία των 58 ετών. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς αναστολή, διότι σε ηλικία 22 χρόνων άρπαξε απο ένα αρτοποιείο 50 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Guardian, στον Κέναρντ δόθηκε ιδιαίτερα σκληρή ποινή, λόγω της προηγούμενης συμπεριφοράς του, καθώς το 1979 είχε καταδικαστεί ξανά για ληστεία.

Μετά την απόφαση για απελευθέρωσή του οι συγγενείς του ξέσπασαν σε κλάματα.

«Όλοι μας ξεσπάσαμε σε κλάματα», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο WBRC, η ανιψιά του, Πατρίσια Τζόουνς, αναφερόμενη στην οικογένεια και τους φίλους που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν ο δικαστής Ντέιβιντ Κάρπεντερ ανακοίνωσε τη νέα καταδικαστική απόφαση που εξισώνει την ποινή του Κέναρντ με τα χρόνια που έχει ήδη εκτίσει στη φυλακή. Ο Κέναρντ, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως ξυλουργός δήλωσε στον δικαστή ότι θέλει να συνεχίσει το ίδιο επάγγελμα. Θέλει να βρει δουλειά και να ανεξαρτητοποιηθεί.