ΑΧΑΪΑ: Το TEDxPatras επιστρέφει στις 7 Δεκεμβρίου

Πώς ξέρεις ότι άφησες πίσω σου το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου; Είναι τόσο απλό, όσο και παλιό: το ξέρεις, επειδή αρχίζουν να ηχούν… κουδούνια. Σκορπώντας στον αέρα αυτόν τον οικείο ήχο που κάποτε σου γεννούσε μια μικρή θλίψη, σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος των ονειρεμένων θερινών νυκτών και ημερών σου. Ακόμα και τώρα, είτε σου ξυπνά τη νοσταλγία για την παιδική, απλούστερη εκδοχή της πραγματικότητας, είτε κρύβει ακόμα μια μικρή δόση ανατριχίλας, ο ήχος του σχολικού κώδωνα συνεχίζει να σηματοδοτεί μια καθολική αλλαγή ρουτίνας. 11 Σεπτεμβρίου: αρχή νέας σεζόν, αρχή σχολικής χρονιάς, εξεταστική των φοιτητών… Και αν η σκέψη επιμένει να ταξιδεύει, η καθημερινότητα μας καλεί πίσω, στις υποχρεώσεις και τα προγράμματα.

Μαζί με μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, επιστρέφουμε και εμείς! Το TEDxPatras ετοιμάζεται με δημιουργική διάθεση για την πέμπτη χρονιά λειτουργίας και επικοινωνίας με το κοινό του. Στα πρώτα βήματα ο σχεδιασμός και η υπενθύμιση του ραντεβού μας… έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε!

Έχουν προηγηθεί, από την περίοδο του καλοκαιριού, οι συζητήσεις που έγιναν προτάσεις, τα πρώτα διλήμματα, οι πρώτες αποφάσεις- όσα ήδη σκιαγραφούν το περίγραμμα της φετινής γιορτής των ιδεών. Η ομάδα έχει, για μια ακόμα χρονιά, ριχτεί σε κυνήγι “θησαυρών”, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει ένα απόσταγμα ιδεών, απόψεων, προσωπικοτήτων, εμπειριών, ώστε και φέτος να γίνει η μαγεία του TEDxPatras πραγματικότητα. Έχοντας μιλήσει για «Αξίες», «Στιγμές», «Ευκαιρίες», «Θάλασσες φωνών» η πρόκληση αλλά και η ευθύνη για μας έχει μεγαλώσει, ωστόσο τολμούμε, για ακόμα μια χρονιά, να λειτουργήσουμε ως πλατφόρμα για να εκφραστούν ιδέες, να ανταλλαγούν σκέψεις, να μοιραστούν συναισθήματα, να γεννηθούν οραματισμοί.

Και φέτος, λοιπόν, το TEDxPatras, το διεθνές πολυσυνέδριο σε καλεί να γίνεις μέρος της εμπειρίας! Και αν ακόμα δεν μπορούμε να σου αποκαλύψουμε κάτι περισσότερο για το φετινό- φιλόδοξο μπορούμε να πούμε- θέμα μας, αυτό που μπορούμε να μοιραστούμε είναι ότι έρχεται να “δέσει” με την επικαιρότητα, που συνεχίζει καθημερινά να μας προβληματίζει. Ο χρόνος που πέρασε μας έδωσε ποικίλων αποχρώσεων αφορμές για να σκεφτούμε. Οι διεθνείς αλλά και εθνικές εξελίξεις πάντοτε μας προλαβαίνουν, ενώ εμείς, όσο και να ιδρώνουμε, δεν τις προλαβαίνουμε ποτέ. Καταιγισμός πληροφοριών, καταιγισμός προβληματισμών: ποιο από τα δύο είναι πιο δύσκολο να διαχειριστείς; Ποιο εύχεσαι να μπορούσες να κρύψεις κάτω από το χαλί των γρήγορων ρυθμών και των εύκολων λύσεων; Πόσο εύκολο είναι να δίνεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και να είσαι σίγουρος τελικά;

Στον ανήσυχο απόηχο που αφήνει πίσω της το ερωτηματικό στο τέλος της πρότασης, στην αμήχανη ή δημιουργική σιωπή που μεσολαβεί όσο αναζητούμε περισσότερο ή λιγότερο βέβαιες απαντήσεις- εκεί θα στηθεί ο φετινός χορός του TEDxPatras. Η πρώτη επίσημη πρόσκληση για να μας ακολουθήσεις σε αυτόν τον χορό γράφει πάνω πλέον και ημερομηνία. Στις 7 Δεκεμβρίου, έλα να μοιραστούμε μια ακόμα αξέχαστη μέρα, γεμίζοντας το πρώτο Σάββατο του τελευταίου μήνα του 2019 με μοναδικές στιγμές. Εμείς θα είμαστε σίγουρα εκεί, εσύ είσαι βέβαιος ότι θες να το χάσεις;

Μείνετε συντονισμένοι για όλα αυτά που προετοιμάζει η ομάδα του TEDxPatras και ακολουθήστε την πορεία αυτή μέσα από το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Λίγα λόγια για το TEDxPatras
To TEDxPatras από τα τέλη του 2014 ξεκίνησε την έντονη παρουσία του στην πόλη της Πάτρας μέσα από τη σύνθεση της ομάδας και τις συνέργειες με φορείς και οργανισμούς για μια κοινή συνεισφορά. Σήμερα, η διοργάνωση εντάσσει την πόλη σε έναν παγκόσμιο χάρτη διεθνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με έμφαση στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Το TEDxPatras υπηρετεί πιστά τον συγκεκριμένο σκοπό προσκαλώντας ομιλητές από όλο τον κόσμο να μοιραστούν από τη σκηνή του, την ιδέα ή τις ιδέες τους, την επιτυχημένη πρακτική τους, τη μεθοδολογία ή την τεχνική τους, τη γνώση, την εμπειρία και την επιστήμη τους σε ένα πλαίσιο που επιτρέπει τους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να ενεργοποιηθούν είτε ατομικά είτε συλλογικά. Σε συνδυασμό με τις κεντρικές ομιλίες, το TEDxPatras στοχεύει στη δικτύωση του κοινού, στη δημιουργία νέων συνεργασιών, στη μεταφορά γνώσης και ιδεών καθώς και στην απόλαυση μιας μοναδικής εμπειρίας.