ΑΧΑΪΑ: Με προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας «μαγειρεύει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Προϊόντα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) που παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιαστούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ενότητας «Για να Ξέρουμε τι Τρώμε» που εστιάζει στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, θα εκτεθούν συνολικά πάνω από 100 διαφορετικά ελληνικά προϊόντα που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ. Τα προϊόντα θα προέρχονται από την ελληνική Περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει την τιμητική της την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και το Europe Direct Patras – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το απόγευμα της Παρασκευής ένας διακεκριμένος μάγειρας θα ετοιμάσει live συνταγές με τα προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα Φέτα Καλαβρύτων, Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Σταφίδα Βοστίτσα, Βιολογικό Ελαιόλαδο, Μαυροδάφνη Πατρών και Μοσχάτο Ρίου.
Στόχος της συμμετοχής είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ).
Στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας στην 84η ΔΕΘ συμμετέχουν τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαλκιδικής, Δήμου Αθηναίων, Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Κρήτης, και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα.