(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη Πελετίδη στα Παλαιά Σφαγεία – Διαμορφώνεται ο χώρος από Ιταλούς

????????????????????????????????????

Επίσκεψη στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, εκπρόσωποι των Ελλήνων και Ιταλών εταίρων του έργου SPARC, στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης εταίρων του έργου, η οποία φιλοξενείται στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε η πορεία υλοποίησης των εργασιών για τη μετατροπή του πρώην πολυχώρου σε Κόμβο Δημιουργίας με επίκεντρο το Πατρινό Καρναβάλι.
Ο Δήμος Πατρέων υλοποιεί το έργο για τη διαμόρφωση των χωρών των Παλαιών Σφαγείων σε Κέντρο Δημιουργικής Βιομηχανίας, με βάση σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου. Από τον Απρίλιο 2019, οπότε υπογράφηκε η σύμβαση και εγκαταστάθηκε το εργοτάξιο του αναδόχου, οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου διαμόρφωσης των χώρων έχει μέγιστη διάρκεια μέχρι τον Απρίλιο το 2020, ωστόσο με βάση τους τρέχοντες ρυθμούς υλοποίησης είναι βέβαιο ότι το έργο θα παραδοθεί αρκετά νωρίτερα.
Η τελική διαμόρφωση των χώρων θα περιλαμβάνει:
1. Κτίρια διοίκησης.
2. Χώρο προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού.
3. Χώρο προβολής της ιστορίας του Καραγκιόζη και παρουσίαση του τρόπου εργασίας δημιουργού φιγούρων του Καραγκιόζη.
4. Χώρο παρουσίασης καρναβαλικών δημιουργιών, στολών, καπέλου, μάσκας και άλλων κατασκευών, με παρουσίαση της δουλειάς των δημιουργών σε πραγματικό χρόνο.
5. Χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με έμφαση στο καρναβάλι και το Καραγκιόζη.
6. Χώρο παρουσίασης της διαδικασίας κατασκευής και αναπαραγωγής προϊόντων των δημιουργών σε τρισδιάστατη απεικόνιση. (3D scanning- 3D printing).
7. Πολυχώρο εκδηλώσεων.
8. Χώρο περιοδικών εκθέσεων συνυφασμένων με τις δράσεις του έργου.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δούμε από κοντά την πορεία των έργων για την ανακατασκευή του χώρου των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που η παραχώρησή του από τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές σε μεγαλοεπιχειρηματίες επενδυτές τον κατέστρεψαν στην κυριολεξία φεσώνοντας τον Δήμο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Βλέπουμε ότι προχωρούν τα έργα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπολογίζουμε ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2020, το κτίριο και οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμα.
Η πόλη μας επιτέλους θα αποκτήσει ένα μόνιμο σύγχρονο χώρο που όλο το χρόνο θα λειτουργεί ως κυψέλη δημιουργίας και προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού».

Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Νίκος Ασπράγκαθος, η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, ο Συντονιστής της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, Gianfranco Gadaleta, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας και στελέχη των Ελλήνων και Ιταλών εταίρων του έργου.