(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Νέα προσφυγή Οικολόγων κατά δικηγόρου – Νέα συναρπαστικά επεισόδια σε δάσος της Ζήριας!

Με οργή, αγανάκτηση και πραγματική θλίψη για την κατάσταση που επικρατεί στα θέματα προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος στη χώρα μας, πληροφορηθήκαμε πως το σήριαλ της καταπάτησης ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ στη θέση «Μικρή Πιλαλίστρα» της Ζήριας από ιδιώτη δικηγόρο του Αιγίου έχει και νέα συναρπαστικά επεισόδια!!!
Για μια ακόμη φορά οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Πατρών βρίσκονται αντιμέτωποι με το απύθμενο θράσος του καταπατητή στην προσπάθειά τους να περιφρουρήσουν το παραθαλάσσιο πευκοδάσος, μεγάλης αισθητικής αξίας, στη θέση «Μικρή Πιλαλίστρα» της Ζήριας. Τη συγκεκριμένη έκταση η δασική υπηρεσία τη διαχειρίζεται ως δημόσια δασική, αφού έχει κριθεί αμετάκλητα με δικαστικές αποφάσεις κατά την τακτική διαδικασία και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και ουδεμία επέμβαση επιτρέπεται σε αυτή.
Παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις, παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με την αναφορά της ΟΙΚΙΠΑ πριν από ένα χρόνο (Αύγουστος 2018) στον Υπουργό περιβάλλοντος, ο καταπατητής συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στην έκταση, συνεχίζει να φυτεύει ξενικά είδη, συνεχίζει να καταστρέφει τη φυσική βλάστηση και να απειλεί τους δασικούς υπαλλήλους, χωρίς να μπορεί κανείς να τον σταματήσει.
Για τις παραπάνω ενέργειες η Δασική Υπηρεσία κάθε φορά που διαπιστώνει διακατοχικές πράξεις υποβάλει αρμοδίως μηνύσεις. Ο δικηγόρος όχι μόνο δεν αποθαρρύνεται, αλλά υποβάλει μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος, ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή βεβαίωση και νόθευση εγγράφων, σε βάρος των υπαλλήλων που ζητάνε από αυτόν να απέχει από κάθε ενέργεια από την έκταση αυτή!
Ο καταπατητής σε μόνιμη σχεδόν βάση είναι μέσα στην έκταση αυτή και με θράσος κάνει αιτήσεις προκειμένου να πάρει άδεια για να καθαρίσει την έκταση από χορτάρια για τον κίνδυνο (τάχα) της πυρκαγιάς. Για τις απορριπτικές δε απαντήσεις της δασικής υπηρεσίας, πριν από ένα χρόνο, κατέφυγε παραπονούμενος (!!!) στον Εισαγγελέα του Αιγίου και στο Δήμο Αιγιαλείας, ενώ μονίμως ΑΠΕΙΛΕΙ τους δασικούς υπαλλήλους!
Επειδή ο εν λόγω κύριος έχει προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, η ΟΙΚΙΠΑ με επιστολή της ενημέρωσε για μία ακόμη φορά το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου καθώς και τις Εισαγγελικές αρχές της περιοχής ελπίζοντας πως θα βρεθεί κάποιος να επιβάλει τη νομιμότητα και να αποδείξει πως ζούμε σε κράτος δικαίου και όχι σε μπανανία.