Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας με τη νέα του σύνθεση και την εκλογή του Προεδρείου του Οργάνου και των μελών των Επιτροπών, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!», θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους.
Όπως είχαμε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες, η παράταξή μας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα τόσο του δημάρχου, όσο και των επικεφαλής των αντιστοίχων παρατάξεων να επιλέγουν κατ΄αρχήν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στα αρμόδια όργανα του δήμου, με βάση τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, υπερψήφισε όλες τις προτάσεις, ανεξαρτήτως προσώπων, για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και για τις Επιτροπές και το ίδιο θα πράξει και για τους Οργανισμούς.
Πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ως το ανώτατο βουλευόμενο Όργανο της πόλης που εκφράζει με τις αποφάσεις του την πλειοψηφία των δημοτών, πρέπει να λειτουργεί με όρους απόλυτης δημοκρατίας, με πλουραλισμό απόψεων, με διάθεση σύνθεσης και επιδίωξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης, ιδίως για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής και πάνω από όλα με σεβασμό στο διάλογο και την αντίθετη άποψη.
Η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του αποφασιστικού δηλαδή οργάνου για τον δήμο της Πάτρας, συνεπάγεται και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Δεσμευόμαστε ότι η παράταξή μας θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ανάδειξης του σημαντικού του ρόλου για την πόλη μας και τους ανθρώπους της».