Γεννηματά: Με νοσταλγία δεν πάμε μπροστά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φωφή Γεννηματά μιλάει στην εκδήλωση για την 44η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου με θέμα :«ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην οδό Πειραιώς, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί μόνο του και πως η συνέχιση του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί πολιτικό μονόδρομο έστειλε η Φώφη Γεννηματά.

«Καλή η νοσταλγία […] αλλά με νοσταλγία δεν πάμε μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά στον ΣΚΑΪ, με φόντο δηλώσεις νυν και πρώην στελεχών ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απήχηση στους εκλογείς της κεντροαριστεράς, ενώ το ΚΙΝΑΛ δεν έχει κερδίσει την πίστη και την στήριξή τους.

Σημείωσε επίσης ότι στις εκλογές του 2015 το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε κοντά στο 4%, ενώ δημοσκοπικά είχε διολισθήσει ακόμα και υπό το όριο του 3%.

Αναφορικά με το επικείμενο συνέδριο η κ. Γεννηματά είπε ότι προσδοκά από όλους τους συμμετέχοντες να ενεργήσουν στο πνεύμα και στο πλαίσιο που συμφωνηθεί σε προηγούμενα συνέδρια και έχει θέσει την Χαριλάου Τρικούπη στην «καρδιά» του ΚΙΝΑΛ. «Να μην υπάρχει σύγχυση ή πισωγύρισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις επικρίσεις στο πρόσωπό της, ανέφερε ότι δεν βλέπει «προοδευτική συμμαχία» απέναντί της, αλλά «διάφορους γυρολόγους και τυχοδιώκτες».

Απέδωσε τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματός της στο ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει «καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου». Έκανε λόγο επίσης για ταυτόχρονο πόλεμο που – όπως είπε – αντιμετώπισε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι με την πάροδο του χρόνου το ΚΙΝΑΛ θα ενισχυθεί και θα προκαλέσει πολύ μεγάλους πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου και στην Πειραιώς.