Δεν πήρα απάντηση από τον Δήμο Πατρέων

Επανέρχομαι στο ζήτημα που αναφέρεται στο θέμα και αφορά τον δρόμο Αρχ/που Ευσταθίου Θεσσαλονίκης και τον πεζόδρομο Νικηφόρου Γρηγορά της περιοχής Κ. Συχαινών.
Έχουν περάσει περισσότερα από είκοσι έτη από τότε που έβγαλα Άδεια Οικοδομής (499/1997) για να οικοδομήσω στην περιοχή και αιτήθηκα το θέμα προς το Δήμο Πατρέων για πρώτη φορά.
Έχουμε αποταθεί στο Δήμο Πατρέων τόσο εγώ όσο και οι ιδιοκτήτες που εξυπηρετούνται από τους ανωτέρω χωματόδρομους για να μεριμνήσετε, την άρση των κινδύνων, για την ασφαλή διέλευση πεζών και τροχοφόρων ούτως ώστε η διαμονή μας να είναι ανάλογη με άλλους κατοίκους της πόλεως των Πατρών και σε σύγκριση με τα δημοτικά τέλη και φόρους που καταβάλουμε.
Στις αιτήσεις μου τις περισσότερες φορές δεν πήρα απάντηση από τον Δήμο Πατρέων, αλλά και οι παρεμβάσεις που έγιναν στους ανωτέρω χωματόδρομους σε είκοσι έτη είναι μόνο δύο.
Αναφέρω τις παρεμβάσεις που έγιναν, με πρώτη παρέμβαση το έτος 2004, διάστρωση με αμμοχάλικο 3Ακαι η δεύτερη το έτος 2010, διάστρωση με τρίμμα ασφάλτου, αυτό που υπάρχει μέχρι σήμερα και δεν έχει έκτοτε συντηρηθεί.
Στις όποιες απαντήσεις λάβαμε για τις αιτήσεις μας από τον Δήμο Πατρέων αυτές είχαν το πνεύμα του εμπαιγμού. Η τελευταία απάντηση του Δήμου Πετρέων έγινε στις 6-2-2018 χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση από τότε, για την συντήρηση έστω, των ανωτέρω χωματόδρομων.

 

Στο αίτημα – να πάψουμε να τρώμε την σκόνη, τη λάσπη, να μπορούν να κυλούν τα καρότσια των μικρών παιδιών και η προσπέλαση στους ανωτέρω χωματόδρομους να μην εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους που έχουμε γίνει μάρτυρες κατά καιρούς – ο Δήμος Πατρέων το μόνο που κάνει, είναι να εμπαίζει και να παραπλανά χρόνια τώρα (από το έτος 1999) περισσότερες από δέκα οικογένειες.

 

Προτείνω μία εκ των δύο παρακάτω λύσεων.
.1. Την τσιμεντόστρωση του πεζόδρομου Νικηφόρου Γρήγορα και στην ερώτησή σας:
Δεν γίνεται να τσιμεντοστρωθεί διότι δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων;
Η απάντηση είναι: Τα όμβρια θα πάνε εκεί που πήγαιναν εδώ και 20 χρόνια, επισημαίνω ότι δίκτυο ομβρίων στην περιοχή δεν έχουν οι δρόμοι Αρέθα, Μειλίχου κ.τ.λ.

 

.2. Διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων μέσω του πεζόδρομου Νικ. Γρηγορά (με μπάρα) στην άνοδο και στο σημείο συμβολής με την οδό Αρχ/που Ευσταθίου Θεσσαλονίκης με μικρό άνοιγμα για να περνούν μόνο οι πεζοί.
Η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων προτείνεται για να μειωθεί η επιβάρυνση του πεζόδρομου ο οποίος συνδέει κυκλοφοριακά δύο κεντρικές οδούς, ήτοι την Στέφ, Θωμόπουλου με την Αρέθα καίτοι υπάρχει σήμανση.
Οι ιδιοκτήτες στο κάτω μέρος της Νικ. Γρήγορα όπου αδιέξοδο για είσοδο και έξοδο των οχημάτων τους θα εξυπηρετούνται διαμέσου της οδού Αρέθα – Αρχ/που Ευσταθίου Θεσσαλονίκης.
Οι υπόλοιπες ιδιοκτησίες της Νικ. Γρηγορά θα εξυπηρετούνται δια μέσου της οδού Στέφανου Θωμόπουλου.
Τοποθέτηση κάθετης σήμανσης στα σημεία όπου απαιτείται.
Υπάρχει και η λύση για την διάνοιξη της οδού Αρχ/που Ευσταθίου Θεσσαλονίκης, από Νικ. Γρηγορά μέχρι την οδό Μειλίχου, την οποία δεν προτείνω.

 

Μέχρι να εξεταστούν οι ανωτέρω δύο προτάσεις για το ποια θα είναι προς υλοποίηση.
Παρακαλώ για μια τρίτη παρέμβαση – συντήρηση στους ανωτέρω χωματόδρομους.
Επίσης η εικοσαετής εμπειρία με το θέμα με έχει διαβεβαιώσει, ότι δεν χρειάζεται η κοινοποίηση του θέματος στη Δημοτική Ενότητα Αρκτικού Τομέα για την αξιολόγηση του αιτήματος προτεραιότητας και σειράς για την τοπική ανάπτυξη, για να εισηγηθεί τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν.
Εάν ο Δήμος Πατρέων έχει σκοπό να εξετάσει το αίτημα με επί τόπου αυτοψία παρακαλώ την έγκαιρη ειδοποίηση για να παρευρεθούμε όλοι οι ιδιοκτήτες ή όσοι μπορούν να παρευρεθούν για να σας υποδείξουν τα προβλήματα και τις προτάσεις,

 

Παρακαλώ το τμήμα του Δήμου Πατρέων να προβεί στην αποκατάσταση των βλαβών στους ανωτέρω χωματόδρομους γιατί η προσπέλαση εγκυμονεί κινδύνους.
Ο αιτών

 

Θεοδωρόπουλος Νικόλαος