(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη Πελετίδη στον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης επισκέφθηκε σήμερα τον 8ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, όπου και συναντήθηκε και συνομίλησε με το προσωπικό. Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Οι Παιδικοί Σταθμοί του Κοινωνικού Οργανισμού και του Βρεφοκομείου του Δήμου μας, πανέτοιμοι υποδέχονται τα παιδιά της πόλης μας. Ιδιαίτερα προσεγμένα είναι τα πέντε νέα βρεφικά τμήματα, που δημιουργήθηκαν φέτος, για να καλύψουν κάποιες από τις αυξημένες ανάγκες των βρεφών της πόλης μας. Το Δημοτικό Βρεφοκομείο επεκτάθηκε και ομόρφηνε ακόμα περισσότερο.
Ανάλογη ετοιμότητα διαθέτουν και τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Κοινωνικού Οργανισμού, που ξεκίνησαν επίσης τη λειτουργία τους.
Υπάρχουν ακόμη κάποιες θέσεις μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που δεν έχουν καλυφθεί, στο ΚΔΑΠ άνω Πόλης στο σχολείο της Δροσιάς, όπου φέτος διπλασιάσαμε σχεδόν την δυναμικότητά του και στο ΚΔΑΠ -ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ στην Κανελλοπούλου.
Δικαιολογημένα οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζουν τους Παιδικούς μας σταθμούς πρότυπο.
Παρόλα αυτά επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες θέσεις, τόσο στην πόλη μας, όσο και πανελλαδικά, θα μείνουν και φέτος παιδιά εκτός κοινωνικών δομών και αρκετοί γονείς θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα σοβαρό ποσό από την τσέπη τους, προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους σε μία ιδιωτική δομή. Δυστυχώς, θα μείνουν σε ορισμένες περιπτώσεις εκτός, ακόμη και παιδιά, που έχουν λάβει το κουπόνι εγγραφής- «voucher»!
Να θυμίσουμε ότι, πολλοί γονείς, δεν πληρούν τα κριτήρια και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως π.χ. δημόσιοι, δημοτικοί υπάλληλοι, οπότε αποκλείονται εκ των προτέρων από αυτό.
Με την εφαρμογή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και τον συγκεκριμένο τρόπο εγγραφής, ευνοούνται οι ιδιωτικές δομές, έναντι των δημόσιων και δημοτικών δομών.

Ως Δήμος συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
Κεντρικό σχεδιασμό και προγραμματισμό για τη δημιουργία νέων σταθμών και τμημάτων, με ευθύνη της πολιτείας, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Όλα τα παιδιά σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Νέες προσλήψεις.
Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με δημιουργία των ανάλογων δομών, νηπιαγωγείων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα παρέχουν υπηρεσίες παιδαγωγικές, σίτισης και φύλαξης.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων για κοινωνικές παροχές, για νέες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό.