Ο δήμος ακροβατεί με την πτώχευση

Υπηρετώντας την αυτοδιοίκηση επί 30 χρόνια και μάλιστα απ’ όλες τις θέσεις, του κοινοτικού συμβούλου, του αντιδημάρχου, επί τέσσερις θητείες δήμαρχος και τώρα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Διονύσης Γκοτσούλιας, επιτίθεται στην απερχόμενη δημοτική αρχή, αφού δείχνει να δυσκολεύεται πολύ να κατανοήσει τη στάση της, με όσα «ευτράπελα» συμβαίνουν ειδικότερα το τελευταίο διάστημα.
«Τέτοιας μορφής κακοδιαχείριση και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, κατά παράνομο και καταχρηστικό τρόπο δεν έχει προηγούμενο. Ο εξώφθαλμος και εξωθεσμικός τρόπος αναθέσεων, μέσω προφορικής εντολής, που μόνο σε έκτακτες και επείγουσες ανάγκες προβλέπεται, από εξαίρεση έγινε κανόνας» δηλώνει, θεωρώντας την Οικονομική Επιτροπή του δήμου «πλυντήριο αρπαγής και κατάχρησης, εξυπηρέτησης συγγενών και φίλων, με τις πιο αδιαφανείς και πρωτοφανείς διαδικασίες».
Αφήνει όμως υποννοούμενα και κατά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ηλ. Καραμπελιά, αφού «στρέφεται ως επαγγελματίας δικηγόρος νόμιμα μεν, ανήθικα δε, κατά του δήμου, διεκδικώντας για λογαριασμό πελατών του μεγάλα ποσά».
Για τη νέα δημοτική αρχή του Σπ. Μυλωνά, ο κ. Γκοτσούλιας πιστεύει ότι παραλαμβάνει έναν δήμο πτωχευμένο πραγματικά, κάτι που το εξηγεί ως εξής:
«Τα περίφημα 3 εκατομμύρια ευρώ, που ο δήμαρχος ψευδώς ανέφερε ως πλεόνασμα, ήταν το δόλωμα για να τσιμπήσουν για μία ακόμη φορά οι δημότες. Το έλλειμμα είναι δεδομένο και ο δήμος ακροβατεί με την πτώχευση, που σημαίνει διαρκής επιτήρηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» ισχυρίζεται, χωρίς να διστάσει να αποκαλέσει τη δημοτική αρχή «τη χειρότερη των μεταπολεμικών χρόνων».
Δεν παραλείπει να επιτεθεί και προσωπικά στον απερχόμενο δήμαρχο Χρ. Νικολάου, λέγοντας: «Κατάντησε το δημοτικό συμβούλιο, από παλαίστρα ιδεών, όργανο ανυποληψίας, άκρατου λαϊκισμού, άβατο δημοκρατικού διαλόγου, επικράτησης της παρανομίας, εκφυλισμού της έκφρασης και αποκλεισμού διακίνησης ιδεών και επιχειρημάτων».