ΑΧΑΪΑ: Χωρίς εκπλήξεις τον νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και οι δύο μεγάλες Επιτροπές στην Αιγιάλεια

Χωρίς εκπλήξεις και διαρροές από τις δημοτικές παρατάξεις, έγινε χθες το πρωί η εκλογή του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά της σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής Με τις προτάσεις των τριών πρώτων παρατάξεων,αναδείχθηκαν τρία πρόσωπα, όλα εκτός Αιγίου. Ο δήμαρχος Δ.Καλογερόπουλο ζήτησε συνέπεια, σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό και όχι απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου, με νέο κάλεσμα σύμπραξης όλων και συνεργασίας για την επίλυση τοπικών προβλημάτων.
Πρόεδρος ο Γιώργος Ντίνος (Ερινεός) ο οποίος δεν ψηφίστηκε από την παράταξη Γούτου, Αντιπρόεδρος ο Βασίλης Σταθακάρος από την παράταξη Γούτου (Ερινεός) που καταψηφίστηκε από την παράταξη Ψυχράμη αλλά πήρε θετική ψήφος από την συντριπτική πλειοψηία της δημοτικής αρχής και Γραμματέας ο Παναγιώτης Μάρκου από την παράταξη Ψυχράμη (Συμπολιτεία) με άνετη και πλατιά εκλογή.
Στην Οικονομική Επιτροπής, από την κάλπη και τους παρόντες 32 συμβούλους (απουσίαζε ο Γ. Γκίκας που δεν ορίκστηκε λόγω απουσίας του) εξελέγησαν: Τάκης Ανδριόπουλος, Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, Νίκος Καραΐσκος (από την παράταξη Καλογερόπουλου) με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο οικονομικών Δημήτρη Καλαμίδα, Βασίλης Τομαράς και Περικλής Παπαγιαννακόπουλος (Γούτου), Βασιλική Ψυχράμη και Γιώργος Κουβαράς (από την παράταξη Παπακωνσταντινόπουλου).
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν, οι Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Βασίλης Γ. Χριστόπουλος, Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος (Καλογερόπουλου), Μιχάλης Κυριακόπουλος και Δημήτρης Μπούνιας (Γούτου), Στράτος Βαρδάκης που θα’ ναι και πρόεδρος ως αντιδήμαρχος (παράταξη Ψυχράμη) και Μαρία Ιατροπούλου (Παπακωνσταντινόπουλου).
Η εκλογή διοικήσεων σε ΝΠΔΔ ΔΗΚΕΠΑ, ΝΠΔΔ, Λιμενικό Ταμείο και Σχολικές Επιτροπές θα γίνει σύντομα.