Νίκος Νικολόπουλος: «Εύχομαι να μην τα έχουν φάει όλοι μαζί»

Με αφορμή την παραίτηση του εκπροσώπου του Δήμου Πατρέων Τάκη Πετρόπουλου από την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η σκοπιμότητα της παραίτησης Πετρόπουλου είναι προφανής . Η Δημοτική Αρχή θεώρησε κατάλληλο το timing για να πιέσει, δήθεν, την νέα Κυβέρνηση να υλοποιήσει τα υπεσχημένα της προηγούμενης!
Πρώτη επισήμανση: Έπρεπε προ πολλού να είχε γίνει αυτή η κίνηση, ωστόσο ο Περισσός δεν πρόταξε κάτι τέτοιο, γιατί προείχε το “άρμεγμα” των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές.
Συμπέρασμα: Πλέρια η ανοχή Πελετίδη στον Τσίπρα και μηδενική στον Μητσοτάκη…
Δεύτερη επισήμανση: Έστω και για αυτόν τον κομματικά συμφεροντολογικό λόγο, ο Πελετίδης έρχεται στις θέσεις της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» και το γεγονός μας χαροποιεί, γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συμπτυχτεί συμπαγές μέτωπο, προκειμένου η Πάτρα να πάρει όσα δικαιούται με αφορμή την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.
Τρίτη επισήμανση: Μετά και την δυσμενή εξέλιξη του ζητήματος της Νομικής Σχολής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει πάραυτα να υιοθετήσει και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης για να μείνει «κάτι» στην πόλη από αυτή την περιπετειώδη διοργάνωση. Αυτό το “κάτι” μεταφράζεται φυσικά, σε πλήρη ανακατασκευή του ερειπωμένου κολυμβητηρίου της Αγυιάς, αλλά και στην αξιοποίηση του χώρου πέριξ του κολυμβητηρίου του ιστορικού ΝΟΠ, όπου είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός, τουριστικός και αθλητικός πολυχώρος για εκδηλώσεις και εποχικούς αγώνες, όπως ζητάει ο ΝΟΠ, στα πρότυπα πετυχημένου Project της Βαρκελώνης.
Τέταρτη επισήμανση: Παρατηρείται μία περίεργη διακομματική συναίνεση ανοχής γύρω από το όργιο μεθοδευμένων αναθέσεων, που έχουν εκτινάξει το κόστος της διοργάνωσης στα 7 εκ. ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός τους ήταν 2.5 εκ. ευρώ.
Φραστικά, τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, όσο και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ν. Παπαδημάτος έχουν τοποθετηθεί και το πνεύμα των δηλώσεων τους είναι ότι μετά το πέρας των αγώνων ενδέχεται να προσφύγουν στον Εισαγγελέα. Κατά την άποψη τους προέχει η επιτυχής διεξαγωγή των Αγώνων και έπεται η όποια διερεύνηση του φερόμενου σκανδάλου.
Ομολογώ ότι δεν κατανοώ το σκεπτικό τους, όταν έχει γίνει τόσος αρνητικός ντόρος γύρω από πολλές δεκάδες προκλητικές αναθέσεις.
Αλλά, δεν πειράζει, τους διευκόλυνα καθώς έχω ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα και εκφράζω την βεβαιότητα ότι θα διερευνήσει όλες τις γαλαντομίες και σπατάλες του δημοσίου χρήματος,.
Ολοκληρώνοντας εκφράζω την ειλικρινή ευχή να μην τα “έχουν φάει όλοι μαζί”»!