(Βίντεο): Ιδιοκτήτρια Tesla εμφύτευσε το κλειδί του αυτοκινήτου στο χέρι της

Σας έχει τύχει ποτέ να χάσετε τα κλειδιά σας; Να τα έχετε ξεχάσει κάπου και να έχετε κλειδωθεί από έξω; Μια ιδιοκτήτρια Tesla είχε μια ιδέα για να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Τι έκανε; Εμφύτευσε το RFID chip του “κλειδιού” του Tesla Model 3 της στο χέρι της. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως τα Tesla δεν έρχονται με το παραδοσιακό κλειδί που ξέρετε στα αυτοκίνητα αλλά είτε με την ειδική εφαρμογή στα smartphones είτε με μια ανέπαφη κάρτα.

Ο λόγος για την Amie DD μια προγραμματίστρια η οποία μέσα από ένα βίντεο δείχνει όλη τη διαδικασία μετατροπής του chip της κάρτας σε εμφύτευμα. Μάλιστα αναφέρει πως είχε ένα RFID tag εδώ και χρόνια στο χέρι της, με το οποίο μπορεί και ανοίγει την πόρτα του σπιτιού της.

Αρχικά, η Amie DD προσπάθησε να μεταφέρει το software του Tesla keycard στο RFID chip που ήδη έχει στο χέρι της αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Έτσι, αποφάσισε να διαλύσει σε ακετόνη την κάρτα και να τοποθετήσει σε ειδική βιοπολυμερική κάψουλα.

Το επόμενο βήμα ήταν να επισκεφθεί ένα στούντιο εμφύτευσης και μοσχευμάτων ώστε να γίνει με ασφάλεια η εμφύτευση του “κλειδιού” του Model 3.

Τελικά, το εμφύτευμα είχε το μέγεθος μιας μικρής LEGO φιγούρας (φωτό), Μετά την ολοκλήρωση της εγχείρησης ανέφερε ότι υπέστη ένα πρίξιμο στο σημείο του εμφυτεύματος. Το “πείραμά” της τελικά δούλεψε αν και δεν έχει την καλύτερη εμβέλεια, καθώς ανοίγει σε απόσταση μίας ίντσας. Ελπίζει πως μόλις φύγει το πρίξιμο να βελτιωθεί και η εμβέλεια του ξεκλειδώματος.

Η ίδια της αστειεύτηκε με την μετατροπή που έκανε στο σώμα της και κάνοντας mention τον Elon Musk του πρότεινε να ανοίξουν ένα τμήμα hacking ανθρωπίνου σώματος.

Την όλη διαδικασία κατέγραψε σε vlogs τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

unboxholics.com