Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει άτακτο Brexit και αρνείται να επισκεφθεί Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες

Μποϊκοτάζ στους Ευρωπαίους ετοιμάζεται να κάνει o νέος ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ, Μπόρις Τζόνσον, κόβοντας τον δίαυλο επικοινωνίας με Βρυξέλλες, Παρίσι και Λονδίνο.

Ο διάδοχος της Τερέζα Μέι σηκώνει τα μανίκια για να βγάλει τη χώρα του από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία. Σήμερα μεταβαίνει στη Σκωτία, με σκοπό να ανανεώσει τους δεσμούς «που ενώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε χρηματοδότηση 300 εκατομμυρίων στερλίνων για τρεις κοινότητες της Σκωτίας, καθώς επίσης για περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ουαλίας θα έχει σήμερα συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Νικόλα Στέρτζεον.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» επικαλούμενη έγκυρη πηγή, o νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στους Ευρωπαίους καθώς δεν σχεδιάζει να μεταβεί ούτε στις Βρυξέλλες αλλά ούτε στο Παρίσι και το Βερολίνο για να διαπραγματευτεί μία συμφωνία για το Brexit.

Την ίδια ώρα, θέλει να προετοιμάσει τους Βρετανούς για ένα άτακτο Brexit.

Σε κάθε νοικοκυριό της χώρας θα αποσταλεί ενημερωτικό φυλλάδιο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια χωρίς συμφωνία .

Ο υπουργός επιφορτισμένος με την προετοιμασία του σεναρίου της εξόδου χωρίς συμφωνία, Μάικλ Γκόουβ θα συγκαλεί καθημερινά «πολεμικά συμβούλια» στην αίθουσα «Cobra», προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Βρετανία είναι έτοιμη για αποχώρηση από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία έως την 31η Οκτωβρίου.Αυτή είναι η εντολή που δέχθηκε από την Ντάουνινγκ Στρητ.

Η αίθουσα έκτακτης ανάγκης «Cobra» προορίζεται συνήθως για την αντιμετώπιση κρίσεων όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι φυσικές καταστροφές.

Ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να ενημερώσει τους συμπολίτες του για το τι σημαίνει Brexit χωρίς συμφωνία με ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ο νέος πρωθυπουργός θέλει να δώσει μία γεύση στα 27 εκατομμύρια νοικοκυριά για το τι σημαίνει η αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε χωρίς συμφωνία.

Συνολικά έξι Βρετανοί υπουργοί θα επιφορτιστούν με το θέμα του No Deal Brexit.

Στο μεταξύ, οι πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να ενίσχυσε το κόμμα του αφότου ανέλαβε τα ηνία του κόμματος των Συντηρητικών, ωστόσο έχει ανάγκη την βοήθεια του Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτη του κόμματος Brexit, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σε περίπτωση πρόωρης κάλπης, το κόμμα των Συντηρητικών θα έχανε 48 έδρες στη Βουλή. Όπως δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Comres», οι Τόρις θα βρίσκονταν ωστόσο στην πρώτη θέση με ποσοστό 28% με τους Εργατικούς να ακολουθούν με ποσοστό 25%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Deltapoll, το κόμμα των Συντηρητικών εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένο μετά την ανάληψη του πρωθυπουργικού αξιώματος από τον Τζόνσον.
Συγκεκριμένα, το κόμμα των Τόρις θα λάμβανε 30%, οι Εργατικοί 25%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 16% και το κόμμα του Brexit 14%.