Σε μετωπική οδηγείται η ελληνική Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ των ανώτατων δικαστικών λειτουργών δεν αποκλείεται να προκαλέσουν οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, οι οποίες μάλιστα οδήγησαν τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ιω. Αγγελή, να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να βρεθεί σήμερα ενώπιον του αντεισαγγελέα ΑΠ, Δημ. Δασούλα, για να καταθέσει γύρω από τις καταγγελίες του σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη.
Ο «πόλεμος» που ξεκίνησε ανάμεσα στον πρώην επόπτη και στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αρχίζει να επηρεάζει και άλλα πρόσωπα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο Ιω. Αγγελής, αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση στα άκρα, στρέφεται ευθέως κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, αλλά και του συναδέλφου του που χειρίζεται μέρος της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση . Η αντίδραση των δύο εισαγγελικών λειτουργών, η οποία ακόμα δεν είναι γνωστή, δεν αποκλείεται να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά, προκαλώ της νέους τριγμούς στα θεμέλια της Δικαιοσύνης.

Ύστερα από την αναφορά του για ανάσυρση των μηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του Ευαγγ. Βενιζέλου και Δημ. Αβραμόπουλου επικαλούμενος νέα στοιχεία, ο Ιω. Αγγελής αποφάσισε τελικά να ανακαλέσει την κίνηση αυτή. Αντίθετα, προχώρησε στην υποβολή νέας αναφορά, το περιεχόμενο της οποίας στρέφεται κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και του Δημ. Δασούλα που χειρίζεται την έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή.

Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να απέχουν από τα καθήκοντά τους αυτοβούλως ή να θεωρήσουν ότι η παρούσα αναφορά έχει και το χαρακτήρα αίτησης εξαίρεσης. Ξεκαθαρίζει δε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει ο ίδιος σήμερα, όπως αναμενόταν, υποστηρίζοντας πως δεν κλήθηκε με νόμιμο τρόπο. Παράλληλα, καταγγέλλει ευθέως την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για έλλειψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, εξηγώντας ότι στόχος τους είναι να τον καταστήσουν κατηγορούμενο:

«Πόση ψυχραιμία και πόση εμπιστοσύνη μπορώ να δείξω (κατά την προτροπή της πρώτης από Εσάς) για την αντικειμενικότητα της έρευνας όταν:
α) η πρώτη από Εσάς έχει άμεση εμπλοκή στην όλη υπόθεση (δεν διέταξε έρευνα επί σχεδόν πεντάμηνο για αδικήματα που αποδεικνύονται ακόμα και «εξ εγγράφων», όπως η μη περαίωση υποθέσεων διαφθοράς από το 2013, η μη καταχώριση κρίσιμων εγγράφων στο πρωτόκολλο, η παύση της νόμιμης δικαστικής συνδρομής κλπ),

β) ο δεύτερος από Εσάς , σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ενδεχομένως να έχει διορίσει συγγενικό του πρόσωπο σε Δημόσια υπηρεσία (γεγονός που δεν αποκλείεται να είναι αληθές, αφού ούτε το διαψεύσατε, ούτε και δηλώσατε αποχή για λόγους ευθιξίας), που εποπτεύεται κατά πάσα πιθανότητα «από τον ωσεί προϊστάμενο της Εισαγγελίας διαφθοράς» κ. Ρασπούτιν;

γ) όταν αμφότεροι (από ότι πληροφορούμε από τον τύπο) προκαλέσατε την πειθαρχική έρευνα εναντίον μου θεωρώντας με υπαίτιο για την εν μέρει δημοσίευση στον τύπο των αναφορών μου, χωρίς να επιδείξετε και την ίδια «ευαισθησία» για την μη έρευνα των από εμένα καταγγελλομένων από την 7-1-2019;

δ) όταν αμφότεροι με τις δικονομικές Σας ενέργειες «εξισώνεται» εμένα τον επόπτη της διαφθοράς με την από εμένα εποπτευομένη; Πού αποβλέπει άραγε αυτή η «δικονομική εξίσωση,;»

Ανάκληση αρχειοθέτησης
Αναφορικά με τις μηνύσεις των τριών πολιτικών προσώπων ζητά από την Ξένη Δημητρίου αν θα πρέπει να ανασυρθούν τελικά από το αρχείο, όπως ο ίδιος θεωρεί, επικαλούμενος 18 λόγους. Τέλος, αναφέρεται σε έγγραφο της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη «προέβη στην άσκηση πιέσεων στους επιθεωρητές, μέλη του μικτού κλιμακίου ελέγχου για την άμεση υποβολή πορίσματος».

ΠΗΓΗ: news247.gr