Τσίπρας σε Βούτση: «Παγώνουν» όλες οι μετατάξεις στη Βουλή

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Βουλής. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να παγώσουν όλες οι μετατάξεις και τακτοποιήσεις συγγενών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο, έπειτα απο το θόρυβο που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο πρόεδρος της Βουλής στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όπως είπε ο κ. Βούτσης το «πάγωμα» έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ιο πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε επικριτικός κατά των όσων δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφορικά με την πρόσληψη της κόρης της. Η αντιπρόεδρος της Βουλής ερωτηθείσα αν υπάρχει ηθικό θέμα, απάντησε, μιλώντας στον Alpha: «Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…».

Εξήγησε ότι η κόρη της έχει όλα τα προσόντα και θα μπορούσε να είχε γίνει διευθύντρια υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, αλλά δεν το επιθυμούσε. «Ναι», είπε, «δεν βγήκε ξαφνικά η Βουλή να φωνάζει να προσλάβει την κόρη μου. Ε ναι,  προφανώς αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις».

Νωρίτερα και μετά τις αντίδράσεις, συγγενικά πρόσωπα της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, υπέβαλλαν την παραίτησή τους.

Πρόκειται για την θυγατερα της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα του Κοινοβουλίου Βασιλικής Τσακανίκα. Το ίδιο έπραξε και η κόρη της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνης Πανταλιου.

Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η κυρία Σκουρογιάννη ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

«Όλη η εικόνα που σκόπιμα δημιουργείται από το αντιπολιτευόμενο στρατόπεδο περί δήθεν “ρουσφετολογίας” έχει στόχο να μην γίνει καμία συζήτηση επί προγραμμάτων ενόψει εκλογών. Κάποιους δεν συμφέρει να φανεί το πραγματικό πρόγραμμά τους», σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Realfm».