Ανδρουλάκης: Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έκανε λάθη -Μάχη επιβίωσης οι εκλογές

Πυρά κατά της Φώφης Γεννηματά εκτόξευσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι οι λάθος χειρισμοί που έγιναν από την ηγεσία του κόμματος έφεραν μια ιστορική παράταξη στο σημείο στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να δίνει μάχη επιβίωσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στο Action 24, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ στεναχωρημένος από τις εξελίξεις των δύο τελευταίων ημερών μετά την κόντρα Γεννηματά-Βενιζέλου.

Αντί να συζητάμε το Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε για το ΚΙΝΑΛ
«Το να φτάνουμε στο σημείο αντί να συζητάμε το Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και το πώς η ΝΔ δεν θα το καρπωθεί μόνη της, αλλά να συζητάμε τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, πάει να πει ότι έγιναν λάθος χειρισμοί.

powered by Rubicon Project
Είμαστε ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές όπου αυτές αποκτούν άλλο χαρακτήρα για μας. Θα κρίνουν την επιβίωση της παράταξης και την προοπτική της. Καλό θα είναι όλοι οι πρωταγωνιστές του έργου να καταλάβουν ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι πληγωμένος κόσμος τα τελευταία 10 χρόνια από τις συγκρούσεις οι οποίες έφεραν μια ιστορική παράταξη στο σημείο να δίνει μάχη επιβίωσης.

Ο κόσμος μας ξέρω πόσο στεναχωρημένος είναι αυτές τις δύο μέρες. Περίμενα από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του να έχουν μια στρατηγική ενδυνάμωσης, ενότητας και να δώσουμε μία μάχη όλοι μαζί. Έχουμε τέσσερις εβδομάδες, έγινε ότι έγινε ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί όσο μπορούμε να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά να μαζέψουμε, όσο μπορούμε να μαζέψουμε, τα προβλήματα που προκλήθηκαν και να δώσουμε αυτή τη μάχη».

Η απάντηση Ανδρουλάκη στη Γεννηματά
Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ευθέως και στη Φώφη Γεννηματά για τη φράση της στη συνέντευξή της στον Alpha ότι ο ίδιος είναι ευρωβουλευτής και να κοιτάξει να κάνει τη δουλειά του.

«Φυσικά θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, να δίνω τη μάχη μου στην ευρωβουλή και αν την έκανα καλά ή όχι το αξιολόγησαν πριν μία εβδομάδα οι πολίτες, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δίνοντας μου το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στο πρόσωπό μου. Με τίμησαν και θα τους τιμήσω και εγώ συνεχίζοντας να κάνω καλά το έργο μου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν αγωνιώ ως απλό μέλος του κόμματος για το ότι αυτή η παράταξη έχει μια μεγάλη ιστορία και πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία της όχι περιόδους της ιστορίας της αλλά το σύνολο της ιστορία της».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να πάψει το ΚΙΝΑΛ να παίζει ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας και μίλησε για αμετανόητους εντός του ΚΙΝΑΛ που πρέπει να κατανοήσουν ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει να δοθεί η μάχη από όλους μαζί.

«Το κόμμα πάρα πολλοί θέλουν να πάψει να παίζει κάποιο ουσιαστικό ρόλο στην χώρα. Ο κ. Τσίπρας κάνει χυδαίες επιθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης έχει παρόμοια στρατηγική θα τη δούμε να εξελίσσεται στους επόμενους μήνες. Εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα. Πρέπει αυτοί που αγαπούν το κόμμα να δώσουμε τη μάχη στις 7 Ιουλίου να έχει ισχυρή παρουσία. Δεν συγχωρούνται άλλα λάθη, έπρεπε σήμερα με άλλους όρους να δίνουμε τη μάχη απ’ αυτούς που την δίνουμε. Να πάψουν κάποιοι να είναι αμετανόητοι και να κατανοήσουμε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θέλει αυτή τη μάχη να την δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Ο κ. Ανδρουλάκης εμμέσως πλην σαφώς έδωσε ραντεβού με τη Φώφη Γεννηματά την επομένη των εκλογών λέγοντας ότι προς το παρόν για εκείνον το θέμα κλείνει εδώ. «Νίκη για μένα στις εθνικές εκλογές είναι να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, εγώ θα προσπαθήσω να βελτιώσω τους όρους του αγώνα αυτού τις επόμενες εβδομάδες όπως και όπου μπορώ. Κλείνει για μένα αυτή η ιστορία, θα συζητήσουμε γι’ αυτό όταν θα αξιολογηθούν όλες αυτές οι αποφάσεις σε ένα δεύτερο χρόνο. Η προτεραιότητα τώρα είναι στις 7 Ιουλίου η παράταξη να έχει σοβαρή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Εδιωξε τον Σκουρλέτη από το πλατό
Χαρακτηριστικό ήταν πάντως το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24, όπου ο κ. Ανδρουλάκης ήταν καλεσμένος, μαζί με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν και ειδικότερα όταν ο κ. Σκουρλέτης εμφανώς εκνευρισμένος άρχισε να εκτοξεύει κατηγορίες περί διαφθοράς στελεχών του ΠαΣοΚ, αδιαφανών δανειοδοτήσεων του κόμματος κλπ.

Ο κ. Ανδρουλάκης αντεπιτέθηκε με σφοδρότητα, επισήμανε ότι οι δύο γραμματείς επί των ημερών των οποίων επιβαρύνθηκε το κόμμα με δάνεια, βρίσκονται σήμερα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. εννοούσε την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση) και κάλεσε σε έντονο ύφος τον κ. Σκουρλέτη να μιλήσει με ονόματα και να σταματήσει την εκστρατεία λάσπης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι ο κ. Ανδρουλάκης «λερώνει την εκπομπή» με την παρουσία του και αποχώρησε λίγο πριν την λήξη της εν εξάλλω…

Πηγή: reporter.gr