Νίκος Παππάς: «Στο τέλος της τετραετίας οι εθνικές εκλογές»

Ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σκέψεις για εθνικές εκλογές στις 30 Ιουνίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παρουσιάστηκε βέβαιος πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και πως οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Αναφερόμενος στα θετικά μέτρα της Κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά:«Μετά από πολλά χρόνια που συζητούσαμε για τις περικοπές, πλέον μιλάμε για το πόσα (χρήματα) και πώς πρέπει να δίνονται».

«Η ΝΔ ψήφισε τα μέτρα και τώρα λέει πως θα τα ακυρώσει»

Τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ μπορεί να ψήφισε τα μέτρα, αλλά τώρα ευθαρσώς λέει πως θέλει να τα ακυρώσει. Συγκεκριμένα είπε: «Οι υποψήφιοι με τη ΝΔ που θα εκλεγούν, θα πάνε να δώσουν ψήφο στον κ. Βέμπερ, ο οποίος είπε ότι τα θετικά μέτρα είναι λαϊκισμός».

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τόνισε πως πλέον έχουν γίνει θετικά βήματα στην αγορά εργασίας.

«Περισσότερες ελαφρύνσεις στο προσεχές διάστημα»
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ εκτίμησε, ακόμη, πως τα δημοσιονομικά περιθώρια θα βελτιωθούν περισσότερο στο προσεχές διάστημα, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω ελαφρύνσεις.

Σχετικά με τα χρήματα που έλαβαν οι συνταξιούχοι, ο ίδιος είπε, ότι είναι 13η σύνταξη και όχι επίδομα, όπως υποστήριξε η Αντιπολίτευση.

Όσον αφορά τις εκλογές, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν συζήτησε για το ενδεχόμενο ήττας του κυβερνώντος κόμματος. Είπε χαρακτηριστικά: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Αυτό είναι απολύτως σίγουρο».

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για κάλπες στις 30 Ιουνίου»
Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το αν υπάρχουν σκέψεις για κάλπες στις 30 Ιουνίου, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ απάντησε αρνητικά, ωστόσο συμπλήρωσε πως ακόμη και αν υπήρχαν δε θα το αποκάλυπτε σε μία πρωινή εκπομπή.

Στο τέλος της συνέντευξής του, ο Νίκος Παππάς είπε πως η Κυβέρνηση φιλοδοξεί να συνεχίσει το έργο της. «Θέλουμε να συνεχίσουμε στη θετική πορεία που έχει πάρει η απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τις αναφορές του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 7ήμερο εργασίας.