Προκαλεί ο Ερντογάν: Μιλά για «αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο»

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για τις ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Απευθυνόμενος την Τετάρτη σε σπουδαστές του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα υποστήριξε ότι υπάρχουν «αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο».

«Εσείς θα σταματήσετε τις αυξανόμενες προσπάθειες παραβίασης των δικαιώματων μας στην ανατολική Μεσόγιο και στο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εσείς θα αντιμετωπίσετε σαν ατσάλι κάθε απειλή σε κάθε σπιθαμή των συνόρων μας αλλά και πέρα από τα σύνορά μας διότι εσείς είστε ο εκπρόσωπος του λαού μας, η ατσάλινη γροθιά του, η σκληρή καρδιά του, το βλέμμα του που τρυπάει το σκοτάδι και που αγκαλιάζει το μέλλον» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κρεσέντο της πρόκλησης ολοκληρώθηκε με τον χαρακτηρισμό «συμμορίες δολοφόνων» που χρησιμοποίησε γιά τους Κύπριους επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Όπως είπε στους σπουδαστές «εσείς είστε αυτοί που σώσατε τα αδέλφια μας στην Κύπρο που βασανιζονταν από τη βία των συμμοριών των δολοφόνων».