Την Παρασκευή ο Λοβέρδος στην Εισαγγελία Διαφθοράς απαντά για τη Νovartis

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος  είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που καλείται, μέσα στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και των εκλογών των ΟΤΑ,  από την Εισαγγελίας Διαφθοράς να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης για την υπόθεση της Νovartis   στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη καλείται ο Ανδρέας Λοβέρδος την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί   για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι Ελένη Τουλουπάκη  είχε διαβιβάσει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, το φάκελο της Νovartis   στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να  του στείλει κλήση για να τον εξετάσει ως ύποπτος.

Στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός Υγείας καλείται   να δώσει εξηγήσεις.

Έτσι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Βουλής για την άρσης της ασυλίας του Ανδρέα  Λοβέρδο,  καλείται την ερχόμενη Παρασκευή στο εισαγγελικό γραφείο.

Φυσικά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δικαίωμα την Παρασκευή να ζητήσει   και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και για να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής των εγγράφων εξηγήσεών του.

Επισημαίνεται, ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει  ότι αυτόματα είναι και κατηγορούμενος. Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Μάριος Σαλμάς

Την ίδια στιγμή,  στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς   επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία  για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Η δικογραφία, που εστάλη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας  στη Βουλή για   την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού,  αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Έτσι, ο κ. Σαλμάς, μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή και τη διαβίβαση του φακέλου στην   Δικαιοσύνη, είναι το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που θα λάβει κλήση  προς παροχή εξηγήσεων στην Εισαγγελία Διαφθοράς.