Μπίσεσβαρ: «Θέλω να γράψω ιστορία. Στον ΠΑΟΚ ζούμε για το νταμπλ»

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ένα από τους πιο αγαπητούς παίκτες στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ. Με το μαλλί αφάνα είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της ομάδας και φέτος έχει 10 γκολ και 10 ασίστ συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιτυχία του Δικέφαλου. Ο Ολλανδός παίκτης μίλησε στο σάιτ «voetbalzone.nl» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και περιέγραψε όσα ζει στον ΠΑΟΚ με τη λατρεία του κόσμου προς το πρόσωπό του και την ομάδα.

Αρχικά είπε: «Περπατούσα στον δρόμο μαζί με τα παιδιά μου και συνεχώς ερχόταν κόσμος και με αγκάλιαζε. Στη Λάρισα δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που θέλαμε. Μετά το παιχνίδι μιλούσα με τους συμπαίκτες μου για αυτό. Εκείνη την ημέρα, έβρεχε κιόλας στην πόλη. Αυτή τη φορά όμως, ο καιρός ήταν ιδανικός, όλα κύλησαν όπως έπρεπε, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και ζήσαμε φοβερές στιγμές στο γήπεδο μας. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι πιο όμορφο. Στη διάρκεια της πορείας μας προς τον Λευκό Πύργο, υπήρχαν τουλάχιστον 35.000 ΠΑΟΚτσήδες στους δρόμους. Αισθάνομαι, ότι έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στην Ελλάδα ή ακόμη και στην Ευρώπη. Περίμεναν τόσο καιρό αυτή τη μέρα και η χαρά ήταν τεράστια. Κοιμηθήκαμε όλοι πολύ αργά και ήταν ωραία όλα, αλλά την επόμενη ημέρα είχαμε προπόνηση. Έχουμε ακόμη μπροστά μας το Κύπελλο, οπότε δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτούς τους πανηγυρισμούς».

Συνεχίζοντας ο Μπίσεσβαρ επισήμανε: «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, πραγματικά ένιωθες μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην πόλη. Ο κόσμος όπου μας έβλεπε ρωτούσε «θα κερδίσετε αυτή την εβδομάδα, έτσι;». Γνωρίσαμε κόσμο στους δρόμους, που μας έλεγε ότι την τελευταία φορά που πανηγύρισε το πρωτάθλημα ήταν τεσσάρων, πέντε χρονών. Τώρα, μπορούν να το πανηγυρίσουν με τα δικά τους παιδιά και αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Το μόνο που νιώθω, είναι θετική ενέργεια. Πήγα να αγοράσω ψωμί και ο άνθρωπος εκεί, μου είπε «όχι, να το πάρεις». Θα πληρώσεις την επόμενη εβδομάδα. Για λίγο καιρό θα μπορώ να τρώω παντού δωρεάν…».

Η Φέγενορντ κατέκτησε το 2017 το πρωτάθλημα της Ολλανδίας (Eredivisie), μετά από 18 χρόνια. Για τον Μπίσεσβαρ ωστόσο, δεν τίθεται σύγκριση: «Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση, σε σχέση με τη Φέγενορντ, αλλά το πως το έζησε ο κόσμος, ναι είναι παρόμοιο. Είμαι ένας Ολλανδός, που πατάει γερά τα πόδια του στη γη. Οπότε για μένα, όλα είναι απλά θετικά. Θέλω να παίζω ποδόσφαιρο και να συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω. Έχουμε μία φανταστική ομάδα. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και επίσης, είμαστε μέσα και στον στόχο του Κυπέλλου».

Όσο για την περσινή σεζόν και την κλοπή του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ; «Δεν ήταν μία… χαμένη χρονιά η περσινή, απλά εμείς αισθανθήκαμε ότι μας έκλεψαν. Πέρυσι χάσαμε βαθμούς, επειδή έτσι αποφάσισαν τα δικαστήρια. Αυτό είναι κομμάτι της πραγματικότητας της Ελλάδας, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό. Θέλαμε… εκδίκηση για όσα έγιναν και το μόνο που μπορείς να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι να κοιτάξεις την επόμενη σεζόν. Να αφήσεις τα πόδια σου να «μιλήσουν», όπως λέμε στην Ολλανδία. Αν δει κανείς τα παιχνίδια μας φέτος, θα προσέξει την φωτιά στα μάτια μας και το πως θέλαμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο όσο πιο γρήγορα έπρεπε. Όλα τα κομμάτια του παζλ, ήταν στη θέση τους».

Ο Μπίσεσβαρ υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ για άλλα τρία χρόνια. Γι’ αυτό είπε: «Το να ανανεώσεις το συμβόλαιο σου για τρία χρόνια, σε αυτή την ηλικία δεν είναι λάθος. Μόλις έγινα 31, οπότε δεν μπορώ να παραπονιέμαι. Είμαι εδώ, μαζί με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και όλα είναι πολύ ωραία. Είναι μία όμορφη πόλη κι ακριβώς έτσι σκεφτόμασταν τη ζωή μας, στο εξωτερικό. Είχα μία μεγάλη συζήτηση με την γυναίκα μου και την οικογένεια μου και μετά από αυτήν, αποφασίσαμε ότι θα ανανεώσω το συμβόλαιο μου, για άλλα τρία χρόνια. Φυσικά και η ομάδα, μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη με αυτή την πρόταση και με γέμισε αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι ο κόσμος στην Ολλανδία έχει υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες εδώ, που παίζουν και στην Ευρώπη.

Δεν είμαι δύσκολος σαν άνθρωπος, έχω θετική ματιά για όλα στη ζωή. Είναι πολύ όμορφο αυτό που ζω εδώ. Έχω μία καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου, οπότε δεν άργησα να αισθανθώ εδώ σαν να είμαι στο σπίτι μου. Σαν Ολλανδοί, δεν έχουμε συναντήσει πολλές φορές τέτοιους οπαδούς. Στην αρχή σκέφτηκα «πως μπορεί ο κόσμος να έχει τέτοια τρέλα;». Μετά, μίλησα με αρκετούς συμπαίκτες μου και με άλλον κόσμο, μου εξήγησαν τι έχει συμβεί εδώ και όλα αυτά… Ακόμη κι όταν χάνεις, παραμένουν δίπλα σου. Έπαιξα επίσης και στη Φέγενορντ, που έχει τους πιο φανατικούς οπαδούς στην Ολλανδία. Έχω περίπου επτά χρόνια, που έφυγα από την Ολλανδία. Δεν είμαι από τους παίκτες που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Τύπο, είμαι λίγο… εκτός. Δίνω λίγες συνεντεύξεις και ο κόσμος γενικότερα δεν με βλέπει πολύ. Για την ακρίβεια, βλέπει το όνομα μου γραμμένο, όταν παίζουμε με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Όταν έρχομαι στην Ολλανδία και βρίσκω διάφορους παίκτες, όλοι με ρωτάνε πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Αυτό είναι ωραίο. Δεν είμαι αυτός που του αρέσει να βρίσκεται στα… φώτα, οπότε μου αρέσει που είμαι και λίγο στο περιθώριο. Εγώ απλά κάνω αυτό που ξέρω, θέλω να γράψω ιστορία».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του Μπίσεσβαρ είπε: «Όλοι στην ομάδα, στον ΠΑΟΚ, ζούμε για το νταμπλ! Πεινάμε για τρόπαια! Έχουμε ήδη κατακτήσει δύο Κύπελλα, πήραμε το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε και το νταμπλ… Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά. Θα ήθελα σίγουρα να το ζήσω. Αισθάνομαι καλά τώρα, θα δούμε τι θα μας φέρει το μέλλον. Εγώ κοιτάω απλά χρονιά, με τη χρονιά. Πρέπει κάθε μέρα που περνάει και μεγαλώνεις, να προσέχεις το σώμα σου και ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Ίσως σε μερικά χρόνια, να υπάρξει κάτι από την Ολλανδία, αλλά τώρα δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι, ακόμη και αν ερχόταν κάποια πρόταση από την Eredivisie. Ο μεγάλος πόθος; Σίγουρα, ένα παιχνίδι με την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα γίνει, αλλά με βάση την ηλικία μου, γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Ξέρω τον κ. Κούμαν πολύ καλά από όταν ήμουν στη Φέγενορντ και ελπίζω ότι θα με καλέσει μία μέρα».