(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)-Κύπρος: Με ρομποτική κάμερα οι έρευνες στη λίμνη για τα θύματα του 35χρονου serial killer

Άνδρες της ΕΜΑΚ Κύπρου ερευνούν τη λίμνη Μεμί του Ξυλιατού προκειμένου να εντοπίσουν τη σορό του παιδιού μετά την ομολογία του λοχαγού Νίκου Μεταξά.

Τα μέλη της ΕΜΑΚ μπήκαν στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο με τις φουσκωτές βάρκες, ενώ επιστρατεύθηκε και ρομποτική κάμερα.

Εάν δεν προκύψει αποτέλεσμα με την χρήση του συγκεκριμένου τρόπου έρευνας, η επιχείρηση θα συνεχιστεί με άλλον εξοπλισμό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι περαιτέρω.

Ψάχνουν στο Internet και για άλλα θύματα του 35χρονου λοχαγού - δράκου

Στους ρυθμούς του serial killer η Κύπρος: Φόβοι για νέα θύματα μετά τις δημοσιεύσεις του 35χρονου στο Facebook (pics)

Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στήριξης στο μεταλλείο του Μιτσερού, όπου εντοπίστηκε η σορός της Mary Rose.

Οι έρευνες με την ρομποτική κάμερα, αλλά και μια μικρότερη με δυνατότητα διείσδυσης μέσα από τα διάφορα εμπόδια, θα συνεχίσουν τη Μεγάλη Τετάρτη, για πιθανή ανεύρεση και άλλων πτωμάτων.

Ο 35χρονος λοχαγός ομολόγησε πως σκότωσε δύο γυναίκες ενώ κατέθεσε πως η 6χρονη είναι νεκρή, αλλά δεν την σκότωσε ο ίδιος.

Νεκροτομή στην παρουσία ανθρωπολόγων

Πολύωρη και χωρίς επί της ουσίας αποτελέσματα φαίνεται να ήταν νεκροτομή επί της σορού του δεύτερου θύματος του 35χρονου λοχαγού, που διενεργήθηκε παρουσία και ανθρωπολόγων. Νέα νεκροτομή αναμένεται να γίνει και τη Μεγάλη Τρίτη, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος politis.com, oι ανακριτές του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος του αρχηγείου αστυνομίας ελέγχουν κάθε πτυχή της διαδικτυακής δραστηριότητας του 35χρονου Νίκου Μεταξά, αφού έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος δράσης του.

Μέσα από τα προφίλ με το ψευδώνυμο «Ορέστης» αναζητούσε γυναίκες, κυρίως από τις Φιλιππίνες, τις οποίες προσέγγιζε επιδιώκοντας συνάντηση μαζί τους.

Η δράση του serial killer συγκλονίζει την Κύπρο: Ομολόγησε τη δολοφονία της δεύτερης γυναίκας (pics)

Υπάρχουν ενδείξεις για επαφές με κάποιες από τις γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες το τελευταίο διάστημα, αλλά και με άλλες που ενδεχομένως να υπήρξαν θύματα του. Αυτός είναι και ο λόγος των επίμονων ερευνών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Ψάχνουν σημεία που συχνάζουν αλλοδαπές στη Λευκωσία

Η διερεύνηση για άλλες γυναίκες που εξαφανίστηκαν και ενδεχομένως να συνομιλούσαν μαζί του μέσω της πλατφόρμας Βadoo συνεχίζεται.

Κι ενώ η προσοχή επικεντρώνεται σε δύο κοπέλες που φαίνεται πως είχαν ηλεκτρονική διασύνδεση με τον «Ορέστη», οι ανακριτές της υπόθεσης δεν μένουν εκεί αλλά στρέφουν τις έρευνες τους και σε χώρους στη Λευκωσία, όπου συχνάζουν αλλοδαπές και τους οποίους φαίνεται να επισκέφθηκε ο 35χρονος με σκοπό να προσεγγίσει κάποιες από αυτές.

 

Πηγή: reader.gr